Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Hnutie Progresívne Slovensko spúšťa svoju kampaň: Mieri na voľby do Európskeho parlamentu, ale aj na prezidentské

(Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Hnutie Progresívne Slovensko (PS) spúšťa kampaň s názvom Nemôžu mať všetko. Diskusiami po Slovensku aj online kampaňou chcú zmobilizovať čo najviac ľudí a zabrániť tak tomu, aby strany vládnej koalície ovládli voľby do Európskeho parlamentu aj prezidentské voľby. Informoval o tom na piatkovej tlačovej konferencii predseda PS Michal Šimečka.

PS sa obáva, čo by sa stalo, ak by vládna koalícia ovládla aj prezidentský úrad. Ak by sa šéf Hlasu-SD Pellegrini stal prezidentom, podľa Šimečku to môže byť s našou demokraciou na šikmej ploche.

archívne video

Progresívne Slovensko, SaS a KDH spoločne o aktuálnej politickej situácii (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Kampaň podľa Šimečku primárne smeruje k eurovoľbám. "Sú to prvé voľby, kde im môžeme zabrániť, aby mali najsilnejšie zastúpenie za Slovensko," skonštatoval. Ľudí budú vyzývať, aby sa zapojili do napríklad ako členovia okrskových komisií.

O poste prezidenta chce v nadchádzajúcich voľbách celkovo zabojovať 11 kandidátov. Prvé kolo volieb prezidenta bude v sobotu 23. marca. Prípadné druhé kolo bude 6. apríla. Voľby do europarlamentu sa majú na Slovensku konať 8. júna

Viac o téme: Prezidentské voľbyEurovoľbyKampaňEurópsky parlamentProgresívne Slovensko (PS)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu