Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Hambálek neurobil nič, čo by poškodzovalo národnoštátne záujmy Slovenska, odkazuje Fico

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Európsky šéf Nočných vlkov Jozef Hambálek, ktorý je na sankčnom zozname, neurobil nič, čo by poškodzovalo národnoštátne záujmy Slovenska alebo Slovensko ako také.

"Je nevídané, že na sankčnom zozname je občan SR a Európskej únie za to, že rád jazdí na motorkách," uviedol premiér Robert Fico (Smer-SD). Vyradenie Hambálka zo sankčného zoznamu riešil aj na stredajšom (24. 1.) stretnutí s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom, ktorému predniesol argumenty.

archívne video 

Zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry patrí medzi priority tejto vlády, tvrdí Fico (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Vláda bude podľa Fica sledovať, ako sa Európska komisia vysporiada s námietkami k vyradeniu Hambálka. "Ak vláda SR, krajiny, ktorá je členom Európskej únie (EÚ), si neželá, aby jej občan bol na sankčnom zozname, tak očakávam od EÚ rešpekt k vláde SR. Jediné riešenie je dať Hambálka zo zoznamu preč, pretože tak, ako zničili život jemu, nezničili ani masovým vrahom," skonštatoval Fico.

Téme sa budú naďalej venovať

Deklaroval, že téme sa budú naďalej venovať. Sú tam podľa neho aj ďalšie mená, ktoré sú pripravené na vyňatie zo sankčného zoznamu. O tejto téme hovoril aj na svojej návšteve v Maďarsku. Európska únia zaradila na sankčný zoznam európskeho šéfa Nočných vlkov Jozefa Hambálka v júli 2022. Dôvodom bola jeho podpora ruskej invázie na Ukrajine. Fico o žiadosti informoval aj predsedníčku eurokomisie Ursulu von der Leyenovú.

Viac o téme: Robert FicoNoční vlciJozef Hambálek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu