Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Štvrtá cenová v prezidentskom paláci: O priazeň ľudí zabojuje bývalý alkoholik, ktorý sľubuje lacnejší sex!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA/Jozef Jakubčo, Roman Hanc, Instagram/peter.kutka)

BRATISLAVA – Prichádzajúce prezidentské voľby sa stávajú témou číslo jedna. S blížiacim sa termínom sa formuje už aj finálny zoznam kandidátov, ktorí na konci marca zabojujú o priazeň ľudí a stabilnú pozíciu v prezidentskom paláci. Z radov kandidátov jeden bezpochyby vyčnieva.

archívne video

Peter Pellegrini oznámil dátum prezidentských volieb (Zdroj: Topky/Maarty)

Prapodivný kandidát Peter Kuťka, ktorý je podľa jeho slov vzdelaný „vysokou školou života“ a registrovaný na úrade práce, sa chce uchádzať o priazeň voličov. Vo svojej predvolebnej kampani sa prezentuje ako „normálny človek“, ktorý celý život pracoval za „veľmi podpriemerný plat“. Do povedomia ľudí, najmä mládeže, sa dostal hlavne vďaka sociálnym sieťam TikTok a Instagram či zo zápasu MMA, v ktorom vystupoval pod prezývkou KOBRA.

Štvrtá cenová v prezidentskom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/ peter.kutka)

Podľa Kuťku sú jeho najlepšími predispozíciami na výkon úradu prezidenta „práca rukami“, ktorú vykonával 20 rokov, či pitie alkoholu, ktorý pije pravidelne už 10 rokov. Absurdnosť jeho kandidatúry sa však ani zďaleka nekončí. V zozname desiatich faktov o svojej osobe uvádza aj to, že mal pohlavný styk s 36 ženami alebo počet privátov, ktoré za posledný rok stihol navštíviť. S absurdnosťou však zachádza ešte ďalej. Svojim voličom sľubuje napríklad to, že nebude podvádzať svoju prvú dámu či to, že bude „tlačiť na priváty, aby zlacneli“.

Štvrtá cenová v prezidentskom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/ peter.kutka)

Kuťka má podporu najmä u mladých ľudí, ktorí podľahli TikToku: Voľby neberú vážne

Na zber podpisov v jednotlivých mestách po celom Slovensku sa ku stolu zhrnulo množstvo fanúšikov, ktorí Kuťkovi neváhali dodať potrebné podpisy na jeho prezidentskú kandidatúru. Davy mladých ľudí sa zišli najmä v Bratislave, Košiciach a Prešove, kde spoločne skandovali.

Politológ má v jeho kandidatúre jasno: Ak spĺňa podmienky, cestu má voľnú, slovenský volič je nevyspytateľný

Napriek mnohým otázkam v súvislosti s týmto kandidátom má politológ Radoslav Štefančík v otázke Kuťkovej kandidatúry jasno. Ak spĺňa podmienky, nič mu nebráni, aby si ho slovenský národ prípadne zvolil na post hlavy štátu.

Štvrtá cenová v prezidentskom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk/Ján Zemiar)

„O tejto osobe som nikdy nepočul, ale to neznamená, že nemôže kandidovať. Ak spĺňa ústavou predpísané podmienky, cestu má voľnú. Určite máme mnohí z nás úplne inú predstavu o hlave štátu, ale rovnako odlišnú môžeme mať o predsedovi vlády alebo ministerke kultúry. Napokon, ak televízna moderátorka môže byť ministerkou kultúry, nič nebráni slovenskému voličovi, aby sa pomýlil znovu. Slovenský volič je totiž naozaj nevyspytateľný,“ komentoval s humorom Kuťkovu kandidatúru.

 

Viac o téme: Prezidentský palácKandidátPrezidentVoľbyPrezidentské voľby 2024Peter Kutka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu