Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Chvíle hrôzy na strednom Slovensku! Dcérka matke skolabovala priamo v aute: Pomoc prišla až v poslednom momente

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images, Facebook/ Polícia SR - Banskobystrický kraj)

BANSKÁ BYSTRICA – Mladá mamička z Banskej Bystrice prežívala chvíle hrôzy, keď jej malá dcérka na ceste z jaslí domov skolabovala v autosedačke. Keď auto zastavila a okoloidúcich ľudí prosila o pomoc, okolo miesta prechádzala policajná hliadka. Mladí muži z Obvodného oddelenia PZ Banská Bystrica neváhali a okamžite zasiahli.

archívne video

Pred ostravskými policajtmi sa schoval do rozostlaného gauča (Zdroj: Facebook/Policie České republiky )

Matka z Banskej Bystrice prežila okamihy hrôzy, keď jej dcéra počas cesty autom skolabovala. Vodička zastavila na Štadlerovom nábreží v Banskej Bystrici a prosila ľudí o pomoc. V tom čase práve prechádzala okolo policajná hliadka z Obvodného oddelenia PZ Banská Bystrica - východ, informovala polícia na sociálnej sieti.

Nové farby polície a nové policajné autá
Zobraziť galériu (3)
Nové farby polície a nové policajné autá  (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

Policajti v kritickej situácii neváhali, vedeli, že dievčatko potrebuje okamžitú lekársku pomoc. "Jeden z hliadky si sadol k mamičke a kolegovia na služobnom vozidle im urobili sprievod až na oddelenie urgentného príjmu," informovali. Aj vďaka ich pohotovej reakcii skončilo dievčatko v správnych rukách a v poriadku.

Chvíle hrôzy na strednom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

„Bola som nútená zastať na autobusovej zastávke, kde som prosila o pomoc čakajúcich ľudí. Bohužiaľ, väčšina nereagovala, ale v tej chvíli som si všimla, že okolo prechádza hliadka, na ktorú som zamávala. Okamžite zastavili a šli mi na pomoc, dieťa sa prebralo, ale bolo stále v šoku, nekomunikovalo. Páni mi hneď navrhli pomoc a sprievod na detský urgentný príjem," priblížila mamička.

"Vďaka ich promptnému konaniu a zastaveniu mi veľmi pomohli v tejto situácii. Boli mi veľkou oporou, sprevádzali ma, pomohli s osobnými vecami až do prebratia dieťaťa personálom na urgentnom príjme. Ich profesionalita a neoceniteľná pomoc mi priniesli pocit úľavy v ťažkej situácii. Ešte raz ďakujem za túto pomoc a ich oddanosť práci," dodala.

 

Viac o téme: Banská BystricaPolíciaKolapsDieťaZáchrana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu