Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

S vetrom treba počítať najmä na západnom Slovensku: Meteorológovia vydali výstrahy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - S vetrom treba v pondelok počítať od 10.00 do 19.00 h v okresoch Bratislavského, Trnavského, Trenčianskeho a Nitrianskeho kraja. Na vietor na horách si treba dávať pozor od pondelka 9.00 do utorka (23. 1.) 5.00 h najmä v okresoch stredného a severného Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe a pre oba javy vydal výstrahu prvého stupňa.

SHMÚ informoval, že vietor sa môže vyskytnúť v takmer všetkých okresoch Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja a v okresoch Myjava a Nové Mesto nad Váhom. Jeho rýchlosť môže dosahovať 65 až 75 kilometrov za hodinu. SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa.

S vetrom treba počítať
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Poľadovica sa môže vyskytnúť na takmer celom západnom Slovensku od pondelka 19.00 h do utorka 6.00 h. Meteorológovia upozornili aj na vietor na horách, ktorý sa môže objaviť v takmer všetkých okresoch Žilinského kraja a v okresoch Poprad, Brezno a Banská Bystrica od pondelka 9.00 h do utorka 5.00 h. Jeho rýchlosť môže dosahovať 110 až 135 kilometrov za hodinu. Pre oba javy platí výstraha prvého stupňa.

Hydrológovia informovali, že výstraha druhého stupňa pred povodňami platí v okrese Michalovce a výstraha prvého stupňa platí v okrese Trebišov - bez Roňavy.

Viac o téme: PočasieVietorVýstrahaPredpoveďSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu