Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Predsedníctvo Hlasu-SD schválilo kandidatúru Pellegriniho na prezidenta

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Predsedníctvo Hlasu-SD schválilo, aby šéf strany a súčasný predseda parlamentu Peter Pellegrini kandidoval na prezidenta SR. Vo štvrtkovej diskusnej relácii TV JOJ Na hrane to vyhlásil minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) s tým, že k svojej kandidatúre sa Pellegrini vyjadrí v piatok (19. 1.).

"Slovensko nemôže mať historicky lepšieho prezidenta ako je Peter Pellegrini, sme o tom všetci jednohlasne presvedčení," uviedol Šutaj Eštok. Ako tvrdí, Pellegrini si je vedomí toho, že prezident SR musí byť nadstranícky. Oznámiť by preto mal aj to, čo by čakalo Hlas-SD či koalíciu, ak by sa stal hlavou štátu.

archívne video

Tlak opozície má prvé výsledky, Pellegrini pripustil zmeny pri trestnom zákone, tvrdí Richard Sulík (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Poslanec Národnej rady (NR) SR Jaroslav Spišiak (PS) v relácii vyvrátil dohady o tom, že by Zuzana Čaputová mala po skončení prezidentského mandátu v budúcnosti nahradiť Michala Šimečku vo funkcii šéfa Progresívneho Slovenska. Potvrdil, že ich voličom budú odporúčať voliť za prezidenta SR Ivana Korčoka.

V súvislosti s dopravnou nehodou podpredsedu NR SR Andreja Danka (SNS) si chce Šutaj Eštok počkať na výsledky vyšetrovania nehody. "Chceme jasne deklarovať, že sme v tejto veci k Dankovi pristupovali tak, ako by sme pristupovali k hocikomu inému," povedal minister. Spišiaka na celej záležitosti vyrušuje, že Danko odišiel z miesta nehody. Ak by Danko podľa neho zostal na mieste a poskytol väčšiu súčinnosť, bol by menší "humbuk".

Aktuálne protesty proti vláde sú podľa Šutaja Eštoka o demokracii a rešpektuje ich rovnako ako demokratické voľby. V súvislosti so štvrtkovým vystúpením prezidentky v parlamente uviedol, že "ak sa prezidentka rozhodla postaviť na stranu opozície, postavila sa na stranu Daniela Lipšica."

Viac o téme: VoľbyPeter PellegriniPrezidentMatúš Šutaj EštokHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu