Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Polícia obvinila mladíka, ktorý šoféroval pod vplyvom drog a ešte aj so zákazom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

RIMAVSKÁ SOBOTA - Z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinila polícia 24-ročného vodiča, ktorého policajná hliadka kontrolovala v pondelok (15. 1.) v Rimavskej Sobote. Mladík šoféroval napriek uloženému zákazu činnosti viesť motorové vozidlá a navyše bol pod vplyvom drog. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Policajná hliadka mladého muža na osobnom aute zastavila na Cukrovarskej ulici. "Počas kontroly bolo zistené, že ide o muža, ktorý má trestným rozkazom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Vodičovi bol už aj opakovane uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá a tiež ochranné protitoxikomanické liečenie ambulantnou formou," priblížila polícia.

archívne video

Hasiči a polícia odpratávajú auto po nehode v bratislavskom Ružinove (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Polícia v súvislosti s konaním mladíka začala trestné stíhanie a muža obvinila z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Vodičovi bol odobratý aj biologický materiál s cieľom zistenia prípadného požitia omamných a psychotropných látok, už predbežné vyšetrenia potvrdili prítomnosť drog v jeho organizme.

"Predbežne bola potvrdená prítomnosť amfetamínu, metamfetamínu a tiež canabisu. Presná koncentrácia omamných a psychotropných látok bude určená až z vykonanej analýzy krvi vodiča," dodala polícia.

Počas kontroly vozidla policajná hliadka objavila aj materiál, pri ktorom existuje podozrenie, že má súvis s páchaním drogovej trestnej činnosti. Zaistené dôkazy budú zaslané na expertízne skúmanie, polícia v tejto súvislosti vedie trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť.

Viac o téme: MladíkPorušeniePolícia Zákaz šoférovaniaObvinenie Rimavská SobotaDrogy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu