Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KDH apeluje na odmietnutie akreditácie pre Petra Tománka

Martina Holečková
Martina Holečková (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) žiada ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Erika Tomáša (Hlas-SD), aby neudelil akreditáciu na nové resocializačné zariadenie, na ktoré podal žiadosť Peter Tománek, bývalý riaditeľ zariadenia Čistý deň. Rezort oznámil, že správne konanie v tejto veci sa ešte neukončilo, zdôraznil tiež, že sa striktne pridržiava litery zákona.

Predsedníčka poslaneckého klubu KDH a členka výboru pre sociálne veci Martina Holečková pripomenula prípad zneužívania detí z resocializačného zariadenia Čistý deň. "Manželia Tománkovci teraz o akreditáciu žiadajú opäť a chcem veriť, že minister Erik Tomáš neohrozí bezpečnosť našich detí tým, že by im akreditáciu udelil," vyhlásila Holečková. KDH bude podľa jej slov žiadať aj o mimoriadne rokovanie Výboru Národnej rady SR pre sociálne veci.

archívne video

KDH tiež vyzýva Andreja Danka, aby odstúpil z pozície podpredsedu parlamentu (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

"Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR), referát akreditačnej komisie, k dnešnému dňu neukončilo správne konanie v tejto veci," oznámila hovorkyňa ministerstva Natália Jachym Holubová. "Keďže procesné úkony naďalej prebiehajú, nie je možné určiť dátum ukončenia správneho konania," dodala.

Zdôraznila, že v konaní o udelení akreditácie postupuje rezort striktne v zmysle zákona a posudzuje tak všetky zákonné podmienky na udelenie akreditácie. "O výsledku konania budeme informovať," uistila hovorkyňa MPSVR. O Tománkovej žiadosti na nové resocializačné zariadenie v Galante informovala na začiatku januára Nadácia Zastavme korupciu.

Viac o téme: VýzvaKDHResocializačné zariadeniePeter Tománek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu