Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smutná správa: Zomrela jedna z najznámejších chovateliek! Jej vášňou bol sibírsky tiger

Yveta Iršová Zobraziť galériu (2)
Yveta Iršová (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Svoj život zasvätila exotickým šelmám. Vo veku 62 rokov zomrela zakladateľka Oázy Sibírskeho tigra Yveta Iršová. Yveta milovala tigre už odmalička a vďaka tomuto projektu si splnila svoj detský sen.

"S hlbokým zármutkom v srdci a zo slzami v očiach vám musíme oznámiť, že včera vo večerných hodinách nás navždy opustila zakladateľka, tigria mama a majiteľka Oázy Sibírskeho tigra, naša Yvetka Iršová," informovala na sociálnej sieti Oáza.

"Yvetka, nech nás tvoje kroky a kroky všetkých tvojich tigrích detí, s ktorými si spolu, sprevádzajú po zvyšok nášho života. Odpočívaj v pokoji a dávaj na nás ostatných tam zhora pozor. Nikdy na teba nezabudneme a vždy budeš mať miesto v našich srdciach," doplnila Oáza, ktorá v mene celej zoo v Kostolnej pri Dunaji vyjadrila pozostalým úprimnú sústrasť a silu do ďalšieho života.

Oáza Sibírskeho tigra je unikátny slovenský projekt vytvorený pre záchranu tigra ussurijskeho. Je lokalizovaná v ochrannom pásme slovenskej prírody neďaleko mesta Senec, necelé tri kilometre od obce Kostolná pri Dunaji. Začiatok budovania tohto zariadenia pre ussurijské tigre chované v zajatí spadá do roku 1999. Tigria farma sa spolupodieľa na záchrane ohrozeného dravca - tigra pásavého ussurijského.

Viac o téme: úmrtieTigerYveta Iršová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu