Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Desivý útok na vodiča MHD! Mesto prijalo radikálne opatrenie: Jedna z liniek nepremáva

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

PEZINOK - V mestskej hromadnej doprave (MHD) v Pezinku nebude počas utorka premávať jedna z liniek. Dôvodom je incident z pondelka (8. 1.) večer, pri ktorom neznámy muž napadol šoféra linky č. 3 a odcudzil aj evidenčné čísla vozidla. "Linka č. 3 preto v utorok premávať nebude," uvádza mesto Pezinok na sociálnej sieti.

Informuje tiež, že pri incidente nedošlo k vážnemu ublíženiu na zdraví. "Dopravca o vzniknutej situácii informoval mestskú aj štátnu políciu," uviedla Jana Hrdličková z pezinského mestského úradu.

archívne video

Dráma v MHD: Muž prestal dýchať, život mu zachránil policajt (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Práve v pondelok začala MHD v Pezinku premávať v rozšírenom formáte, namiesto doterajšej jednej jazdia štyri linky. Na nových trasách zabezpečujú okrem iného spojenie železničnej stanice s Kučišdorfskou dolinou i so sídliskom Juh. MHD už bude takisto premávať aj počas víkendov a sviatkov. Do konca februára bude pezinská MHD bezplatná.

Polícia páchateľa vypátrala

Vodiča mestskej hromadnej dopravy v Pezinku uplynulý pondelok podvečer napadol neznámy muž. Pri incidente ukradol evidenčné značky autobusu. Mestská polícia (MsP) Pezinok páchateľa vypátrala. Vo veci prebieha šetrenie. Uviedol to Igor Štrbík z referátu objasňovania priestupkov MsP Pezinok.

"Predmetnú vec rieši MsP ako priestupok proti majetku a súčasne priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," povedal Štrbík. Doplnil, že odcudzené evidenčné číslo mestskí policajti vypátrali a vrátili majiteľovi autodopravy.

"Ak sa počas objasňovania zistia závažnejšie skutočnosti, môže byť predmetná vec prekvalifikovaná ako podozrenie z trestného činu," povedal Štrbík. Mesto Pezinok na sociálnej sieti priblížilo, že nikomu sa nič vážne nestalo. Linka číslo tri pre incident v utorok nepremáva.

Viac o téme: LinkaVodičIncidentMHDPezinokNapadnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu