Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šok pre turistov vo Vysokých Tatrách po novom roku: Z cien parkovného sa vám zatočí hlava!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

VYSOKÉ TATRY - Návšteva Tatier sa z roka na rok predražuje. Stúpajú ceny skipasov, jednotlivých atrakcií, ale aj parkovného. Najmä posledný spomínaný element sa stáva čoraz väčším problémom; parkovať totiž už takmer nie je kde a keď aj je, musíte siahnuť poriadne hlboko do peňaženky. A od nového roka ešte hlbšie.

Turisti, ktorí sa vyberali do Vysokých Tatier v prvých dňoch nového roka, zažili nepríjemný šok. Už i tak vysoká cena parkovného totiž na mnohých miestach ešte viac stúpla. Platí to ako pre súkromné parkoviská, tak aj pre plochy spadajúce pod samosprávu, informovala vo svojej reportáži RTVS

archívne video

Slávnostné otvorenie Tatranského ľadového dómu na Hrebienku (Zdroj: TASR/František Iván)

Značný nárast nastal v meste Vysoké Tatry. Hodina po novom stojí päť eur, celý deň 15 eur. Ide teda o 50-percentné zvýšenie oproti minulému roku. Mesto to odôvodňuje zvyšovaním nákladov, ale ekologickými dôvodmi. Napríklad na takom Štrbskom plese ale ceny parkovného nedvihli. 

Šok pre turistov vo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Lukáš Furcoň)

"Chodím po centrách iných miest a nie sme úplne najdrahší," uviedol primátor Vysokých Tatier Jozef Štefaňák, ktorý priznáva snahu utlmiť automobilovú dopravu v tomto regióne. Ide totiž o národný park, v ktorom už nechce vytvárať ďalšie parkovacie miesta betónovaním ešte voľných plôch. Naďalej ale platí, že návštevníci mesta Vysoké Tatry môžu parkovací lístok využiť napríklad v Tatranskej Lomnici, v Starom Smokovci alebo na Popradskom Plese, ak nezaparkujú na súkromných parkoviskách. 

Viac o téme: ParkovanieParkovnéVysoké Tatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu