Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rezort životného prostredia oznámil smutnú správu: Prišli o dlhoročnú kolegyňu! Je nezastupiteľná, odkázali

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Ministerstvo životného prostredia prišlo v úvode roka so smutnou správou. Navždy ich opustila dlhoročná odborníčka envirorezortu na odpadové hospodárstvo Marta Gojdičová.

„Dňa 17. decembra 2023 zomrela naša dlhoročná kolegyňa Marta Gojdičová. Celý svoj život zasvätila životnému prostrediu, venovala sa najmä témam odpadového hospodárstva a nakladania s odpadom. Na Ministerstve životného prostredia SR pracovala vyše 30 rokov,“ napísal rezort na sociálnej sieti.

Rezort životného prostredia oznámil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Ministerstvo životného prostredia SR)

Pripomenuli, že Gojdičová stála pri zrode prvého slovenského zákona o odpadoch. Úspešne zvládla kľúčové úlohy súvisiace s prípravou legislatívy v oblasti odpadového hospodárstva od jej zrodu až po súčasnosť, ako aj po vstupe Slovenska do Európskej únie.

„Počas svojej bohatej profesijnej činnosti sa venovala predovšetkým štátnej správe odpadového hospodárstva a bola kľúčovým pracovníkom pri spolupráci s okresnými úradmi, odbormi starostlivosti o životné prostredie. Rovnako sa dlhodobo venovala problematike nakladania s komunálnymi odpadmi a miestnymi poplatkami,“ poukázali. „Strácame výbornú, nezastupiteľnú kolegyňu. Vyslovujeme úprimnú sústrasť rodine a najbližším,“ dodali.

Viac o téme: úmrtieMinisterstvo životného prostrediaMarta Gojdičová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu