Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hliadky bratislavskej mestskej polície v roku 2023 riešili rekordný počet prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Hliadky bratislavskej mestskej polície (MsP) sa v končiacom sa roku 2023 zaoberali v uliciach hlavného mesta 202.449 rôznymi situáciami.

"Ide o rekordný počet udalostí, ktoré mestská polícia riešila," podčiarkla hovorkyňa MsP v hlavnom meste Barbora Krajčovičová. Najčastejšie sa mestskí policajti zaoberali porušeniami v doprave. "Tie tvorili vrátane porušení riešených cez objektívnu zodpovednosť v počte 124.782 takmer dve tretiny zo všetkých zistených a riešených prípadov," uviedla hovorkyňa.

archívne video

Polícia riadi dopravu pri nehode, ktorá sa stala v bratislavskom Ružinove (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Najviac v hlavnom meste

Najviac zásahov si vyžiadali udalosti v centre hlavného mesta, v okrese Bratislava I riešili príslušníci MsP 38.245 rôznych prípadov. Konkrétnym miestom, kde sa udialo najviac prípadov, bolo Námestie SNP, MsP tam riešila 1758 priestupkov. "Ďalšími najvyťaženejšími miestami pre MsP boli Bajkalská ulica (1291 prípadov), Einsteinova (1040), Mlynské nivy (1005) a Uršulínska ulica (981 prípadov)," uviedla Krajčovičová.

Dodala, že v rámci objektívnej zodpovednosti zaevidoval a vydal správny orgán mestskej polície 69.569 rozkazov o uložení pokuty za správny delikt. Bratislavská MsP sa v roku 2023 podieľala alebo sama realizovala 260 bezpečnostných opatrení.

"Možno pod tým rozumieť  posilnené hliadky, ktoré dozerajú na priebeh podujatia a v prípade potreby zasahujú proti ľuďom, ktorí podujatie narušujú alebo ktorí páchajú priestupky," uviedla. Medzi najväčšie podujatia, kde MsP pomáhala zabezpečiť  verejný poriadok, patrili v roku 2023 festival Lovestream či futbalové zápasy na Národnom futbalovom štadióne.

Viac o téme: Mestská políciaPrípadyHliadkyRekord
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu