Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Za teroristický čin jej hrozí doživotie: Obvinená z písania výhražných mailov škole v Banskej Bystrici ide do väzby!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

BRATISLAVA - Obvinená z písania výhražných e-mailov základnej škole (ZŠ) v Banskej Bystrici pôjde do väzby. Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v sobotu vyhovela návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry. Dôvodom väzby je obava z možného pokračovania v trestnej činnosti, teda preventívna väzba. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

"Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu dňa 23. decembra 2023 vyhovela návrhu prokurátora ÚŠP a rozhodla o vzatí do väzby obvinenej L. Sz., ktorá je stíhaná pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku," uviedla s tým, že sudkyňa zamietla žiadosť obvinenej o nahradenie väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka. Dodala, že rozhodnutie súdu nie je právoplatné a obvinená proti nemu podala sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Archívne video

Vyjadrenie Tomáša Druckera k anonymným vyhrážkam na školách (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v piatok (22. 12.) zadržala pisateľa výhražných e-mailov ZŠ v Banskej Bystrici. Čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie.

Viac o téme: ObvinenáE-mailBanská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu