Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ježiško tento rok neprišiel! Slovenská pošta varuje: Darčeky na poslednú chvíľu? Po TOMTO dátume už nemusia doraziť

Doručovanie balíkov a listov si nenechávajte na poslednú chvíľu
Doručovanie balíkov a listov si nenechávajte na poslednú chvíľu (Zdroj: SITA, Getty Images)

BRATISLAVA – Vianočný zhon v plnom prúde a balíky a zásielky stále na ceste. Aj tento rok si mnohí Slováci objednávali a stále objednávajú veci na poslednú chvíľu a dúfajú, že im zásielky stihnú prísť do Vianoc. Slovenská pošta preto upozorňuje, ktoré termíny je potrebné dodržať, aby vás nesklamali a zásielky prišli včas.

Ako každý rok, aj tento rok Slovenská pošta zaznamenáva zvýšený nárast počtu balíkových a listových zásielok. Zákazníkom pripomína, aby si posielanie zásielok, prípadne vianočných pohľadníc nenechávali na poslednú chvíľu. Ideálnym spôsobom pre doručenie zásielky je BalíkoBOX, ktorý je dostupný 24 hodín a 7 dní v týždni. Tých má Slovenská pošta 155 po celom Slovensku. Odberná lehota v nich sú 3 dni.

Protesty európskych odborárov sa týkajú plánovaných úsporných opatrení, tvrdí Gajdoš (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Okrem toho môžu zákazníci využiť aj doručenie priamo na pobočku Slovenskej pošty, ktorú si sami vyberú. Slovenská pošta samozrejme doručuje aj prostredníctvom kuriérov a najnovšie aj cez 40 PoštaPOINTov (výdajné miesta). Upozorňujú však, že posledný odporúčaný termín pre poslanie pohľadnice či listu 2.triedy je pondelok 18. decembra, pre listy prvej triedy je to utorok 19. decembra.

V prípade poslania balíkovej zásielky v rámci Slovenska odporúčajú utorok 19. decembra, v prípade potreby je možné ešte využiť expres službu. V prípade zahraničia je však potrebné počítať s dlhším časovým úsekom. Listové zásielky je potrebné podať do piatka 15. decembra, balíky do štvrtka 14. decembra pre krajiny Európskej únie. V prípade, že list alebo balík posielate mimo EÚ, odporúčajú ešte väčší predstih. V prípade zásielok je potrebné počítať aj s dlhšou dobou colného prerokovania.

Viac o téme: ZásielkySlovenská poštaVianoceDoručovanie balíkov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu