Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

MIMORIADNE Zásah na škole v Bernolákove, odviedli jedného žiaka: Vynorili sa vážne špekulácie, polícia ich vyvracia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky)

BERNOLÁKOVO - Celé Slovensko žije už niekoľko hodín s vedomím možných útokov. Nimi sa mailom vyhrážala viacerým stredným školám na Slovensku neznáma osoba. Mnohé dnes z tohto dôvodu ani neotvorili svoje brány. V súvislosti s vyhrážkami však malo prísť k posunu.

Polícia reaguje na výhražné maily na školách (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Aktualizované 12:50 "Policajti Okresného riaditeľstvo PZ v Senci aktuálne preverujú podozrenie z možného protiprávneho konania jedného zo študentov strednej školy v Bernolákove," uviedla polícia na sociálnej sieti. Zdôraznili tiež, že táto udalosť nemá súvis s výhražnými správami smerovanými školám na Slovensku, o ktorých informoval prezident PZ na včerajšom tlačovom brífingu.

MIMORIADNE Zásah na škole
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Ako informuje portál tvnoviny.sk, polícia zasahovala na strednej odbornej škole v Bernolákove. Na výsluch mali odviesť jedného študenta. Podľa ich informácií to môže súvisieť práve s výhražnými mailmi. Mladík má však tvrdiť, že ide o nedorozumenie a žiadne maily neposlal.

V utorok dostalo Gymnázium Alberta Einsteina v bratislavskej Petržalke ako aj Gymnázium Ivana Horvátha v bratislavskom Ružinove a Gymnázium Antona Bernoláka v Senci vyhražný mail. "Akokoľvek môže táto hrozba vyzerať amatérsky, bezpečnosť detí a zamestnancov našich škôl je na prvom mieste. Hoci bol obsah amatérsky, nie sme v situácii, kde by sme si mohli dovoliť ho podceniť," skonštatoval Droba ešte včera bratislavský župan Juraj Droba. Výhražný mail dostali aj niektoré školy v Žilinskom a Prešovskom kraji. 

Polícia včera uviedla, že NAKA vedie v súvislosti s výhražnými e-mailami vyšetrovanie pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku. Oznámil to prezident Policajného zboru Ľubomír Solák. 

Viac o téme: ZásahPolícia BernolákovoŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu