Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Polícia v Žilinskom kraji zistila počas akcie Disciplína 1172 priestupkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

ŽILINA - Policajti v Žilinskom kraji zistili počas akcie Disciplína 1172 priestupkov. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Gabriely Kremeňovej išlo najčastejšie o prekročenie povolenej rýchlosti jazdy (538 priestupkov), bezpečnostné pásy a autosedačky (92 priestupkov) a porušenie povinnosti vodiča, kde sa zaraďuje aj telefonovanie počas šoférovania (77 priestupkov).

Doplnila, že policajti odhalili aj nesprávne predchádzanie, nesprávny spôsob jazdy či nevyhovujúci technický stav vozidla. "Chodci sa dopustili 30 priestupkov a cyklisti deviatich. Pozitívnu dychovú skúšku malo 19 účastníkov cestnej premávky, z toho 12 vodičov motorových vozidiel a deväť cyklistov. U desiatich vodičov motorových vozidiel zistili dychovou skúškou požitie alkoholu nad jedno promile," informovala.

Archívne video:

Muž v bratislavskom podniku napadol druhého muža, hrozí mu väzenie (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Povinnosť nosiť reflexné prvky kontrolovali policajti počas akcie Reflex. "Odhalili sedem priestupkov chodcov, ale aj vyše 20 priestupkov vodičov motorových vozidiel a cyklistov," uviedla Kremeňová. Na kontrolu zákazu požívania alkoholu vodičmi motorových a nemotorových vozidiel sa policajti zamerali počas akcie Katarína.

"Pozitívnu dychovú skúšku mali traja vodiči motorových vozidiel, všetci nad jedno promile. Policajti zistili viac ako stovku dopravných priestupkov," dodala krajská policajná hovorkyňa.
 

Viac o téme: PriestupkyPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu