Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE Počasie udrelo v plnej sile! Kalamita na cestách: Dva horské priechody uzavreli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky)

BANSKÁ BYSTRICA - Horské priechody Donovaly a Šturec sú pre husté sneženie uzavreté pre vozidlá nad 10 metrov dĺžky. Na webe www.zjazdnost.sk o tom informuje Slovenská správa ciest.

archívne video

Dopravnú situáciu na horskom priechode Dargov komplikujú šmýkajúce sa kamióny (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Pre nákladnú dopravu je naďalej uzavretá aj cesta II/531 v úseku od Tisovca cez Muráň až po Červenú Skalu, obmedzenie pre vozidlá nad 12 metrov dĺžky platí aj na horskom priechode Príslop. "Silné sneženie obmedzuje dohľadnosť na 100 metrov v južnej časti okresu Košice-okolie, na diaľnici D1 Levoča - Košice a v oblasti Lovinobane," uviedla SSC.

Čerstvý až kašovitý sneh

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý. Čerstvý až kašovitý sneh je na diaľnici D1 v úseku Košice-sever - Bidovce, rýchlostnej ceste R1 medzi Tekovskými Nemcami a Novou Baňou, na rýchlostnej ceste R4 v okolí Košíc a na obchvate Svidníka, na rýchlostnej ceste R2 v úseku Figa - Gemer a na obchvate Oždian."Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý. Vrstva čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu miestami do štyroch až piatich centimetrov sa vyskytuje najmä na cestách v hornatých častiach Žilinského, Banskobystrického, Prešovského a najmä Košického kraja," dodala SSC.

Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, ojedinele suchý. Čerstvý, kašovitý alebo utlačený sneh sa nachádza na horských priechodoch Dobšiná, Chorepa, Herlianske Sedlo, Vrchslatina, Súľová, Huty, Oravská Lesná, Besník, Dargov, Čertovica, Látky-Prašivá, Klenov, Soroška, Cukmantel, Pusté Pole, Grajnár a Podspády a Štós. "Na horskom priechode Zbojská sa miestami nachádza vrstva zľadovateného snehu," upozornila SSC.

Viac o téme: UzavretieNákladná dopravaDonovalyŠturecHorské priechody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu