Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Polícia obvinila troch mužov z lúpeže: Zbili a okradli muža o bežné veci v domácnosti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BARDEJOV - Troch mužov vo veku 17, 18 a 20 rokov obvinila polícia zo zločinu lúpeže, ako aj z trestného činu porušovania domovej slobody. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, začiatkom novembra sa v obci Malcov dopustili protiprávneho konania voči 61-ročnému mužovi.

"Na ulici Rybianskej vošli na cudzí pozemok. Na vstupných dverách do domu vylomili zárubňu a vstúpili dnu. Muža, ktorý sa v dome nachádzal, schytili a držali ho, aby sa nemohol brániť. Popritom ho udierali do hlavy, v dôsledku čoho spadol na zem. Prehľadali miestnosť a vzali kanvicu na varenie vody, dvojplatničku, mobilný telefón, mäsové konzervy, kávu, cigarety a aj 30 centov. Z domu utiekli preč," uviedla Ligdayová. 

Archívne video: Falošná doktorka vylákala od 82-ročnej seniorky 15-tisíc eur

Falošná doktorka vylákala od 82-ročnej seniorky 15-tisíc eur (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Napadnutý muž utrpel viaceré zranenia, ktoré si vyžiadali ošetrenie, ako aj liečenie. Obvinení muži skutky spáchali podľa Ligdayovej formou spolupáchateľstva a sú stíhaní väzobne. "Ak sa im vina preukáže, hrozí im trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. V prípade mladistvého páchateľa ide o polovičnú trestnú sadzbu," dodala krajská policajná hovorkyňa.

Viac o téme: LúpežPolícia Obvinenie MalcovKrádežMužTraja muži
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu