Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hanba v priamom prenose, Matovič verbálne zaútočil na Mažgúta: Pellegrini prišiel s ráznym krokom!

Matovič a Mažgút sa do seba pustili.
Matovič a Mažgút sa do seba pustili. (Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini, repro TV Markíza)

BRATISLAVA - Tak takéto správanie sme pred kamerami ešte nevideli. Dôkaz pochádza z dnešného popoludnia v parlamente, kedy poslanci diskutujú k téme schvaľovania Programového vyhlásenia vlády (PVV) v rozprave, no na chodbe sa zatiaľ diali štipľavé veci. Do seba sa totiž pustili poslanci Ján Mažgút za Smer a expremiér Igor Matovič z hnutia Slovensko (predtým OĽaNO, pozn. red.). Z úst predsedu bývalej vlády vychádzali vulgarizmy!

Aktualizácia 18:13 - šéf parlamentu Peter Pellegrini po incidente dočasne zakazuje poskytovanie stanovísk a živých vstupov poslancov pre médiá

Peter Pellegrini po incidente avizoval, že po rokovaní poslaneckého grémia prišiel záver, že pokiaľ ho poslecký klub Slovensko cez predsedu Michala Šipoša uistí, že sa taký incident nezopakuje, tak sa žiadne také ďalšie výstupy poslancov pre akúkoľvek televíziu či iné médium neuskutočnia.

Celý incident bol uverejnený na portáli tvnoviny.sk. Spomínaná dvojica sa mala objaviť v živom rozhovore verejnoprávnej RTVS pred kamerami, ktoré televízia robieva pravidelne.

Prišlo na vulgarizmy

Rýchle prípravy však vystriedal hnev a nadávky a k žiadnemu prenosu nedošlo. Matovič sa totiž pri osobnej konfrontácii s Mažgútom nezdržal expresívnych výrazov. Zo záberov konkurenčnej TV Markíza, ktorá celý incident zachytila, sa zdá, že Matovič reagoval na niečo, čo mu zrejme Mažgút predtým povedal, avšak celé video začína až od chvíle, kedy už Matovič chrlí vulgarizmy na Mažgútovu adresu.

Mažgút totiž predsedovi hnutia Slovensko len pripomenul jeho vlastné slová z roku 2021, kedy sám vyhlásil, že dá milión tomu, kto nájde dôkaz, že použil vulgárne označenie pohlavného orgánu.

Milión za nahrávku vulgarizmov z úst Matoviča

"Dlžíte mi milión," hovorí Mažgút Matovičovi. Ten sa ho následne pýta "za čo". "Za akú?" pýta sa Matoviča Mažgúta, pričom ten reaguje, že vraj "za vulgarizmy". "Treba niekomu niečo pripomínať?" pýta sa Matoviča Mažgút, pričom ten ho vzápätí označí za "tupca". "Ideme do vysielania," upozornil Matoviča poslanec Smeru. "Šak ťa pekne okomentujem, ty čurá*ik," reagoval ostro na Mažguta Matovič.

Ján Mažgút zverejnil video o tom, prečo mu Igor Matovič dlží milión eur (Zdroj: Facebook/Ján Mažgút)

Mažgút to nakoniec vzdal a so slovami "s hentým?" odišiel spred kamier a odmietol s Matovičom ďalej diskutovať. "Je to obyčajný chrapúň. Kradol, rozkrádal nám auto, náš súkromný majetok," zareagoval ešte spätne na Mažgúta Matovič.

Viac o téme: HádkaIgor MatovičSlovenskoSmer-SDOĽaNOJán Mažgút
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu