Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poslankyňa Simona Petrík sa vzdá funkcie podpredsedníčky Bratislavského samosprávneho kraja

Simona Petrík Zobraziť galériu (2)
Simona Petrík (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Simona Petrík sa vzdá funkcie podpredsedníčky Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Urobí tak v decembri. Poslankyňou však zostane. Potvrdila to pre TASR.

"Na decembrovom zastupiteľstve BSK sa oficiálne vzdám jedinej exekutívnej funkcie, ktorú som zastávala, a síce funkcie vicežupanky BSK pre sociálne veci. V rámci BSK si ponechám len poslanecký mandát," skonštatovala Petrík. Petrík sa zároveň vzdala členstva v krajskej komisii európskych záležitostí, regionálnej spolupráce a cestovného ruchu. Z tohto postu ju v novembri oficiálnej odvolalo zastupiteľstvo BSK. Petrík pôsobí v súčasnosti aj ako miestna poslankyňa v Karlovej Vsi.

Archívne video: Vyjadrenia ministrov po schávlení programového vyhlásenia

Vyjadrenia ministrov po schávlení programového vyhlásenia (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Zmeny na niektorých postoch podpredsedov BSK avizoval minulý týždeň predseda BSK Juraj Droba. Funkcie podpredsedu kraja sa má okrem Petrík vzdať aj Michal Sabo, v ktorého gescii je oblasť životného prostredia. Ten sa stal taktiež poslancom parlamentu. "Obaja budú veľmi zaneprázdnení a férovo odhadli svoje možnosti a schopnosti a opúšťajú niektoré z funkcií BSK. Obaja zostávajú poslancami," poznamenal Droba s tým, že téma dvoch nových podpredsedov bude predložená na decembrové rokovanie Zastupiteľstva BSK.

Simona Petrík
Zobraziť galériu (2)
Simona Petrík  (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

Sabo sa už vzdal postu člena krajskej komisie dopravy. V súčasnosti zastáva funkcie aj v regionálnej politike. Je miestnym poslancom v Petržalke a bratislavským mestským poslancom. Vzdal sa však členstva v mestskej komisii dopravy a informačných systémov, funkcie člena dozornej rady obchodnej spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu i funkcie člena správnej rady Mestského centra Stará Tržnica.

Viac o téme: PoslankyňaBratislavský samosprávny krajSimona Petrík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu