Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Armáda buduje na východe Slovenska dočasné ubytovanie pre ľudí po zemetrasení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Tip čitateľa)

HUMENNÉ - Ozbrojené sily Slovenskej republiky (OSSR) budujú na východe Slovenska dočasné kontajnerové ubytovanie pre ľudí postihnutých zemetrasením. Ako informujú na sociálnej sieti, vojaci sú už týždeň v Nižnej Sitnici a v Baškovciach. Počas uplynulého víkendu tu pripravovali priestory pre osadenie ubytovacích kontajnerov.

"Budú slúžiť pre ľudí, ktorí po zemetrasení nemajú veľa možností ako si zabezpečiť bývanie. Odborníci na civilno-vojenskú spoluprácu (CIMIC) z 57. samostatného oddielu OS SR pre špeciálne operácie zabezpečili dohovory, zhromaždili potrebné informácie, navrhli riešenia a koordinujú práce zúčastnených od samého začiatku," uvádzajú OSSR.

Archívne video:

Premiér o pomoci obciam dotknutých zemetrasením (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Príslušníci michalovského 902. ženijného práporu a seredského 91. ženijného pluku už zrealizovali úpravu terénu a pripravili priestory na uloženie ubytovacích kontajnerov. "Hlohovecký 53. prápor poľných služieb má zodpovednosť za privezenie a osadenie, pre tento čas štyroch ubytovacích kontajnerov. Len čo to podmienky dovolia, budeme pokračovať a po nevyhnutných búracích prácach zriadime ďalšie dva obytné kontajnery a jednu sociálnu súpravu," dodávajú OSSR.

Viac o téme: ArmádaZemetrasenie Dočasné ubytovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu