Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Polícia upozorňuje na podvody na internetových bazároch: Žena prišla o niekoľko tisíc eur

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Pri predaji tabletu prostredníctvom internetového bazáru prišla žena o 2001 eur. Polícia v tejto súvislosti apeluje na ľudí, aby pri platbe online nerobili unáhlené kroky bez rozmyslu. Informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

 

PODVODY NA INTERNETOVÝCH BAZÁROCH NEUTÍCHLI☝ NEDAJTE SA NACHYTAŤ! ➡Grafický tablet so sumou 280€ na predaj.. tak znel...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Thursday, November 9, 2023

Poškodená predávala tablet za 280 eur, pričom oň prejavila záujem neznáma žena. "Po následnej komunikácii zaslala poškodenej žene cez mail link na webovú stránku dopravcu. Tam vyplnila údaje potrebné k doprave a následne ju stránka dopravcu presmerovala do webového prostredia jej banky, kde zadala všetky údaje k platobnej karte. Potvrdením platby cez aplikáciu jej odišlo z účtu 2001 eur," priblížila Šimková.

archívne video

Polícia obvinila 36-ročného muža, ktorý v Bratislave okradol seniorku (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Polícia v tejto súvislosti odporúča nerobiť unáhlené kroky pri potvrdzovaní platieb. Radí skontrolovať si, za aký tovar ľudia platia, sumu aj príjemcu platby. "Ak si nie ste istí o krokoch pri predaji inzerovaného tovaru, pýtajte sa svojich najbližších, priateľov a známych," dodala hovorkyňa. 

Viac o téme: PlatbaPolíciaKrádežŽena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu