Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Google spúšťa čistky: POZOR, môžete prísť o email aj celý účet! TÁTO skupina je v ohrození, vieme, ako sa tomu vyhnúť

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Profimedia)

BRATISLAVA – Internetový gigant, spoločnosť Google, spúšťa čistky, ktoré sa môžu dotknúť tisícok ľudí. V okamihu tak môžete prísť o svoje účty, ktoré miliónom ľudí, mimo prevádzkovania emailu, obstarávajú zálohovanie fotiek, videí či dokumentov. Pokiaľ sa chcete vyhnúť strate vašich cenných dát, poradíme vám, ako sa tomu vyhnúť a aj to či ste v ohrození práve vy.

archívne video

Poslanci zo SASKY o vyšších cenách za telefonovanie a internet (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Podľa informácií českého portálu tn.cz sa spoločnosť Google chystá k ráznemu kroku, a tak by už onedlho o svoje dáta mohli prísť tisícky užívateľov. Čas na vysporiadanie tohto problému sa však pomaly kráti, veľké čistky by sa mali začať už 1. decembra.

Ľuďom tak hrozí scenár, pri ktorom prídu o všetok svoj obsah, a to vrátane služieb Gmail a YouTube, v prípade užívateľov telefónov s operačným systémom Android aj o súkromné fotografie, videá či dokonca dokumenty. Dajte si preto veľký pozor, ak ste svoje účty nevyužili viac, ako dva roky. Práve táto skupina ľudí, ktorá je v používaní zariadení skôr pasívna o svoje dáta príde.

Sídlo Google v New Yorku
Zobraziť galériu (4)
Sídlo Google v New Yorku  (Zdroj: TASR/AP Photo/Mark Lennihan, File)

„Ľudia chcú, aby produkty a služby, ktoré používajú on-line, boli bezpečné. Preto sme investovali do technológií a nástrojov na ochranu našich používateľov pred bezpečnostnými hrozbami, ako sú spam, phishingové podvody a krádeže účtov,“ napísala na blogu produktová manažérka Googlu Ruth Kricheliová.

Pokiaľ je účet dlhodobo neaktívny, existuje až 10-krát nižšia pravdepodobnosť, že účet nie je zabezpečený dvojfázovým overovaním. „To znamená, že tieto účty sú často zraniteľné. A akonáhle je účet kompromitovaný, môže byť použitý na čokoľvek, od krádeže identity po vektor pre nežiaduci, alebo dokonca škodlivý obsah, akým je spam,“ ozrejmila Kricheliová

Google spúšťa čistky: POZOR,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Ak sa teda chcete strate dát vyhnúť, stačí sa opäť raz stať aktívnejším vo využívaní služieb spoločnosti s patričným zabezpečením. O tom, či ste aj vy na zozname neaktívnych klientov, ktorým budú účty zmazané sa báť nemusíte. Spoločnosť ľuďom správu o vymazaní odošle mailom predom.

Viac o téme: GoogleFotografieBezpečnosťEmailMazanie účtovVideá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu