Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

SNS apeluje pri Programovom vyhlásení vlády na národné záujmy a obnovu pamiatok

(Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Slovenská národná strana chce pri schvaľovaní Programového vyhlásenia vlády (PVV) klásť dôraz na národné záujmy občanov. Apeluje na obnovu kultúrnych pamiatok, hovorí aj o zmene legislatívy. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré poskytla hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.

"Naša republika potrebuje zákony, ktoré pomôžu nielen voličom tejto vlády, ale všetkým občanom bez rozdielu," uviedla strana. Poukázala na to, že máme vyše 16.000 kultúrnych pamiatok. Strana zdôraznila potrebu ich obnovy a výhod, ktoré z toho pre krajinu plynú.

archívne video

Nebudeme viac na Slovensku robiť to, čo bol trend za mimovládok a aktivizmu, tvrdí Taraba (Zdroj: Facebook/Tomáš Taraba • SNS - ŽIVOT NS)

Dodala, že zmenou legislatívy sa dá docieliť urýchlenie rekonštrukcie. Poukázala i na možnosť vyvíjať edukatívne, kultúrne či športové aktivity na pomoc rozvoja cestovného ruchu s ohľadom na životné prostredie. Vytvoriť sa tak podľa slov SNS dajú pracovné príležitosti aj priestor na návštevy turistov. Premiér Robert Fico (Smer-SD) počas týždňa potvrdil, že formulujú PVV a na jeho zostavenie potrebujú asi dva týždne. Argumentoval potrebou dohody medzi stranami Smer-SD, Hlas-SD a SNS.

Viac o téme: ZáujmySNSProgramové vyhlásenie vlády
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu