Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zamotal sa Zoroslav Kollár vo vlastných tvrdeniach? Budaj vraj zabudol samopal, veď vtedy tam už dávno nepracoval!

Kollár spomína bývalé vedenie rezortu živ. prostredia v kontexte náhodného samopalu v kuchynke! Zobraziť galériu (3)
Kollár spomína bývalé vedenie rezortu živ. prostredia v kontexte náhodného samopalu v kuchynke! (Zdroj: YouTube/Zoroslav, Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Po tom, ako začal svoju sériu videí proti bývalému predsedovi parlamentu a šéfovi Sme rodina Borisovi Kollárovi, zrejme pochopil, že je čas ísť ešte ďalej, a tak vo svojich videách pranieruje ďalšieho človeka. Ide o advokáta Zoroslava Kollára, ktorý sa po útokoch na bývalého šéfa parlamentu preorientoval na Jána Budaja, exministra životného prostredia za vlády Igora Matoviča a Eduarda Hegera. Tomu vytkol vec, ktorá sa zrejme nikdy nemala dostať na verejnosť. Čo robil tento samopal v kuchynke na rezorte životného prostredia?!

archívne video

Poslanci Hlasu o exministrovi Budajovi a dotáciách (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Kollár začína video opäť veľmi tajomne a priznáva, že dostal "zaujímavé materiály k osobe pána Budaja a jeho pokladníka počas jeho pôsobenia na envirorezorte", pričom sám priznáva, že sa mu táto téma vraj zapáčila. 

Samopal na ministerstve v kuchynke

Kollár vo videu neskôr prejde k vraj "bulvárnej informácii" o tom, že bývalé vedenie ministerstva malo zabudnúť na samopal, ktorý objavili v kuchynke len v auguste tohto roka. "V ten deň to bolo nahlásené na políciu a účastníci porady boli vypovedať. Samopal pravdepodobne zanechal predchádzajúci minister, teda vy pán Budaj," hovorí Kollár vo videu pričom sa následne oháňa aj hlásením, ktoré vraj k tejto veci bolo po príchode nového ministra zaevidované.

Zamotal sa Zoroslav Kollár
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Zoroslav)

Video Zoroslava Kollára o Jánovi Budajovi, pričom prípad so samopalom otvára v čase 4:22

K videu sa už vyjadril aj súčasný minister

K predmetnému videu sa už vyjadril aj súčasný šéf envirorezortu Tomáš Taraba, ktorý označil svojho predchodcu za lenivého. "Podľa mojich informácií po Budajovi zostalo približne 1900 nepodpísaných vecí. Sme vo fáze analyzovania  všetkých prebratých diel a služieb, za ktoré boli vystavené faktúry a Budaj ich síce prebral, ale neuhradil, čím vznikli štátu z úrokov z omeškania škody veľkého rozsahu," píše Taraba. 

 

Zoroslav Kollár natočil video, že môj predchodca Ján Budaj bol lenivý a nič nerobil. Podľa mojích informácii po...

Posted by Tomáš Taraba • SNS - ŽIVOT NS on Wednesday, November 1, 2023

Samopal Budajovi nepatril, reagujú Demokrati

K tejto téme sme osolovili aj stranu Demokrati, v ktorej pôsobí Ján Budaj ako člen predsedníctva a teraz je na ňom, aby informácie z videa Zoroslava Kollára buď vyvrátil, alebo ich potvrdil. Budaj neskôr cez hovorkyňu Demokratov Martinu Kakaščíkovú vyvrátil slová Kollára o držbe tejto zbrane, ktorá vraj bola navyše atrapou. "Ján Budaj 11. augusta 2023 na ministerstve už nepôsobil. Historický nefunkčný samopal našiel minister Chrenko, čo bolo už medializované a riešené príslušnými orgánmi PZ v auguste tohoto roku. Exminister Budaj bol vo veci objasňovania nálezu plne súčinný. Atrapa nepatrila exministrovi Budajovi, nikdy s ňou nemanipuloval a nemal o nej žiadnu vedomosť. Vyjadrenia pána Zoroslava Kollára, že samopal patril exministrovi Budajovi sa preto nezakladajú na pravde," reagovali cez svoju hovorkyňu Demokrati na tento prípad.

Eduard Heger a Jaroslav Naď sa spájajú s Miroslavom Kollárom z Modrej koalície
Zobraziť galériu (3)
Eduard Heger a Jaroslav Naď sa spájajú s Miroslavom Kollárom z Modrej koalície  (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Viac o téme: VideoSamopalMinisterstvo životného prostrediaJán BudajZoroslav Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu