Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Podľa Progresívneho Slovenska je nasadenie polície na hraniciach s Maďarskom drahé divadlo

Lucia Plaváková
Lucia Plaváková (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Progresívne Slovensko (PS) považuje nasadenie polície na hraniciach s Maďarskom za drahé divadlo. Cieľom Roberta Fica (Smer-SD) a jeho vlády je podľa lídra PS a podpredsedu Národnej rady SR Michala Šimečku odpútanie pozornosti od skutočných problémov Slovenska, ako aj od "čistiek" v polícii.

"Aktuálne divadlo na hranici iba mrhá financiami a ľudskými kapacitami našej krajiny. Skutočné riešenia si vyžadujú politickú odvahu a schopnosť dohodnúť sa v rámci Európskej únie," uviedol Šimečka. Podotkol, že tranzitná migrácia cez Slovensko viac ako mesiac prudko klesá. Dôvodom sú podľa neho opatrenia krajín na tzv. balkánskej trase a zmena počasia.

Video:

Sme pripravení zareagovať na akúkoľvek vlnu nelegálnej migrácie, tvrdí premiér Fico (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Podpredsedníčka PS a šéfka ľudskoprávneho parlamentného výboru Lucia Plaváková poukázala na potrebu dokončenie reformy spoločného azylového systému Európskej únie a tiež vytvorenie podmienok pre ukončenie vojen a násilia. "Nevyhnutné je aj prísne trvanie na tom, aby každá krajina EÚ plnila svoje úlohy," dodala.


Predseda vlády Fico v pondelok večer vyhlásil, že Slovensko je pripravené zareagovať na akúkoľvek vlnu nelegálnej migrácie. Demonštrovať to má nočná akcia zameraná na zvýšenie ochrany hranice s Maďarskom. Avizoval tiež pripravenosť použitia všetkých dostupných síl vrátane polície a armády. Zároveň všetky hraničné priechody, ktorými prechádzali nelegálni migranti, sú kontrolované policajnými hliadkami.

Viac o téme: HraniceProgresívne SlovenskoLucia Plaváková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu