Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šutaj Eštok pokračuje v zmenách: Už má kandidáta na šéfa inšpekcie! Dôležitú stoličku chce dať známej tvári

Matúš Šutaj Eštok Zobraziť galériu (3)
Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) chce, aby sa šéfom Úradu inšpekčnej služby stal Branislav Zurian. Požiada preto o zvolanie brannobezpečnostného výboru, na ktorom poslanci kandidáta vypočujú. Informoval o tom po stretnutí s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) na rezorte vnútra.

archívne video

Poslanci Erik Tomáš a Matúš Šutaj Eštok pred Policajným prezídiom v Bratislave (Zdroj: Topky/lb)

Šutaj Eštok chce, aby sa výbor konal tento týždeň. "Budem rád, ak týmto výborom prejde, aby ho vláda tento týždeň vymenovala," poznamenal. Premiér zároveň vyjadril podporu ministrovi vnútra a jeho prvým krokom, ktoré urobil po personálnej stránke. Odmieta, že by šlo o revanš. Opatrenia podľa Fica majú svoju vnútornú logiku. Avizoval aj novelizáciu zákonov v trestnej oblasti.

Šutaj Eštok pokračuje v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Polícia SR)

Fico so Šutajom Eštokom hovoril aj o fungovaní rezortu. Predseda vlády pripomenul, že rezort vnútra zastrešuje nielen políciu, ale aj hasičov či civilnú ochranu. Tvrdí, že bude stáť za ministrom, pokiaľ bude postupovať zákonne, tvrdo a nekompromisne. "Slovensko potrebuje zložky, ktoré budú na Slovensku robiť poriadok, keď je to nevyhnutné, ale nepotrebujeme zložky, ktoré budú zneužívať trestné právo na likvidáciu opozície," podčiarkol Fico.

Šutaj Eštok deklaroval, že všetky jeho rozhodnutia budú v súlade so zákonom. "Slovíčko pomsta alebo revanš nemám vo svojej osobnostnej ani personálnej výbave," podotkol.

Viac o téme: Minister vnútraRober FicoBrannobezpečnostný výborÚrad inšpekčnej službyBranislav ZurianMatúš Šutaj-Eštok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu