Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SNS nepovedala, či ponúkne iné meno do vedenia ministerstva: Avizovala tlačovú konferenciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) zatiaľ nepovedala, či ponúkne iné meno na post šéfa Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR miesto svojho nominanta Rudolfa Huliaka. K postupu pri menovaní novej vlády sa má vyjadriť v utorok (24. 10.), na kedy avizovala tlačovú konferenciu.

Tomáš Taraba zvolený do Národnej rady SR za SNS už pripustil, že by mohli navrhnúť nového nominanta. V nedeľnej diskusnej relácii uviedol, že SNS nebude blokovať vymenovanie vlády.

Archívne video:

Smer, Hlas a SNS podpísali koaličnú zmluvu: Už je známe prerozdelenie rezortov (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Prezidentka Zuzana Čaputová informovala, že Huliaka za ministra nevymenuje. Lídra Smeru-SD Roberta Fica povereného zostavením vlády požiadala o doručenie nového návrhu. Argumentovala ústavnoprávnymi dôvodmi. Tvrdí, že Huliakovo menovanie by nedávalo záruku riadneho chodu rezortu.

Fico argumenty prezidentky odmietol a avizoval, že ak bude SNS na nominácii trvať, hlave štátu predloží návrhy ministrov vrátane Huliaka. Národniari reagovali, že hlava štátu nerešpektuje ústavné princípy a pripomenuli jej viazanosť ústavným príkazom vymenovať na návrh predsedu vlády ministrov bez možnosti ich individuálneho posudzovania.

Viac o téme: Ministerstvo životného prostrediaSNSTomáš TarabaRudolf Huliak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu