Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Obžalovaný Adam Puškár z kauzy vraždy študenta Daniela Tupého zostáva vo väzbe

O väzbe pre Adama Puškára, obvineného v prípade vraždy Daniela Tupého, rozhoduje Okresný súd Bratislava. Zobraziť galériu (2)
O väzbe pre Adama Puškára, obvineného v prípade vraždy Daniela Tupého, rozhoduje Okresný súd Bratislava. (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Obžalovaný Adam Puškár z kauzy vraždy študenta Daniela Tupého zostáva vo väzbe. Na neverejnom zasadnutí o tom rozhodol Krajský súd v Bratislave. Potvrdil to hovorca súdu Pavol Adamčiak.

"Krajský súd v Bratislave dňa 20. októbra 2023 na neverejnom zasadnutí senátu zamietol sťažnosť obžalovaného Adama Puškára ako nedôvodnú. Rozhodnutie je právoplatné," priblížil hovorca. Obžalovaný sa nachádza v tzv. útekovej väzbe pre obavu, že by mohol utiecť alebo sa iným spôsobom vyhýbať trestnému konaniu.

Archívne video:

Otec zavraždeného Daniela Tupého vypovedal na NAKA (Zdroj: Topky./Maarty)

Súdy rozhodovali o ďalšom trvaní väzby po tom, ako bola na Adama Puškára podaná obžaloba pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom. Hlavné pojednávanie by sa malo na Mestskom súde Bratislava I začať 15. novembra. Obhajca Adama Puškára už skôr deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine.

Ubehlo už takmer 18 rokov

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Obžalovaný Adam Puškár z
Zobraziť galériu (2)

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.
 

Viac o téme: VäzbaSúd Daniel TupýAdam Puškár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu