Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Túto službu chystá už aj vaša banka, vieme, ako si uľahčiť život: Bezpečnejší a rýchlejší výber peňazí je TU!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – S novými výdobytkami techniky prichádzajú aj nové riešenia, ktoré nám uľahčujú náš každodenný život. Na to, ako zjednodušiť prístup k hotovosti pre svojich klientov sa už pozreli aj slovenské banky. Výdobytok, ktorý doteraz fungoval len v niektorých bankových domoch sa dnes šíri rýchlosťou blesku. Rýchlejší a bezpečnejší výber tak možno už čoskoro poskytne aj vaša banka.

archívne video

Polícia vyšetruje poškodenie bankomatu na Nobelovej ulici (Zdroj: Topky/ Maarty)

Ako informuje portál Živé, s možnosťou bezkontaktného výberu hotovosti z bankomatov už v roku 2019 prišla Poštová banka a 365.banka. K ponuke bankomatov s možnosťou bezkontaktného výberu sa v priebehu posledných rokov pridala aj banka ČSOB, ktorá túto službu ponúka hneď v niekoľkých bankomatoch po celom Slovensku.

Klienti jednotlivých bánk tak nadobúdajú možnosť výberu hotovosti bez toho, aby do zariadení vkladali svoju kartu. Okrem rýchlejšej transakcie sa tak zvyšuje aj bezpečnosť výberu, nakoľko klient nemusí kartu do bankomatu vložiť.

Výhodou, na ktorú sa nedá zabudnúť je aj fakt, že klient pri sebe kartu vôbec nemusí mať. Stačí mať mobilný telefón, ktorý podporuje služby, ako napríklad Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay či iné.

Túto službu chystá už
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Službu sprístupnia aj ďalšie banky

K ponuke bánk, ktoré tieto služby poskytujú sa už onedlho pridá aj Slovenská sporiteľňa, ktorá svojim klientom túto možnosť sprístupní už v priebehu budúceho roka. Menšími krokmi sa k výberu budúcnosti pripája aj banka VÚB. Prvé prevádzky tejto služby prídu na Slovensko už túto jeseň. „Túto jeseň a zimu, vrátane začiatku roka 2024, to plánujeme aktivovať postupne na ostatných bankomatoch po celom Slovensku,“ priblížila banka. Pilotné prevádzky plánujú na svojej centrále v Bratislave.

K radu bánk sa tak pripája aj Tatra banka, o tom, kedy služby spustia však zatiaľ neinformovali. „O jej spustení budeme vopred informovať. Dostupná bude na všetkých Tatra bankových bankomatoch vklad/výber,“ prezradili. S rovnaký postupom dnes operuje aj UniCredit Bank.

Túto službu chystá už
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Sieť svojich bankomatov s možnosťou bezkontaktných transakcií ma v pláne aj Fio banka. „Všetky bankomaty Fio banky budú podporovať bezkontaktné transakcie. Klienti Fio banky, ale aj verejnosť, budú môcť hotovosť vyberať jednoduchým priložením platobnej karty alebo chytrého zariadenia,“ potvrdili. To, kedy bankomaty spustia však dnes známe nie je.

Viac o téme: BankyBankomatyČSOBPoštová bankaTatra bankaVÚBFio Banka365.bankaBezkontaktný výberMobilné platby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu