Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hasiči pre nepriaznivé počasie zasahovali v Bratislavskom, Trnavskom a Žilinskom kraji

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/HaZZ Trnava)

BRATISLAVA - Nepriaznivé počasie na Slovensku si za uplynulý deň vyžiadalo 85 výjazdov hasičov. Pomáhali najmä pri odstraňovaní stromov z ciest a zabezpečení budov po poškodení striech. Najviac výjazdov zaznamenali v Bratislavskom, Trnavskom a Žilinskom kraji. Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) o tom informoval na sociálnej sieti.

"Najhoršia situácia bola v Bratislavskom kraji, kde si poveternostná situácia vyžiadala 32 výjazdov. V Trnavskom kraji hasiči zasahovali 19-krát a v Žilinskom kraji 17-krát. Hasiči z Trenčianskeho kraja zasahovali v súvislosti s poveternostnou situáciou osemkrát, z Nitrianskeho a Prešovského kraja po štyrikrát a na území Košického kraja si počasie vyžiadalo jeden výjazd," priblížil. Okrem profesionálnych zasahovali i dobrovoľní hasiči.

Archívne video:

V Rusovciach sa konal 34. ročník medzinárodnej súťaže s historickou hasičskou technikou (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

S veternejším počasím treba počítať aj v sobotu. Víchrice sa môžu vyskytnúť na horách v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Ružomberok, Poprad, Tvrdošín a Liptovský Mikuláš. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre oblasti výstrahu prvého stupňa.

Viac o téme: VíchricaHaZZBratislavský krajTrnavský kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu