Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

PRIESKUM odhalil, za čo sa najviac hanbia Bratislavčania: Tieto dve veci im vadia suverénne najviac

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - Bratislavčanom najviac prekáža stav hlavnej železničnej stanice, ako aj Kamenné námestie s budovou OD Prior a bývalého hotela Kyjev. Ukázali to výsledky septembrového prieskumu agentúry Mnforce.

Možnosť "nie som hrdý" alebo "hanbím" sa označilo v prípade železničnej stanice 88 percent respondentov. V prípade Kamenného námestia si ich vybralo 54 percent ľudí. 

archívne video

Primátor mesta Bratislava Vallo: Hlavná stanica si zaslúži prestavbu, ktorá bude hodná 21. storočia (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Bratislavčania sú najviac hrdí na Bratislavský hrad (94 percent). Za ním nasleduje Hviezdoslavovo námestie so starou budovou SND (92 percent) a Hodžovo námestie s budovou Prezidentského paláca (82 percent).

PRIESKUM odhalil, za čo
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Prieskum tiež ukázal, že obyvatelia hlavného mesta majú záujem o obnovu lokality Kamenného námestia. Na otázku, čo by sa s lokalitou malo udiať, uviedli respondenti najčastejšie, že priestor by sa mal zmodernizovať tak, aby zodpovedal centru hlavného mesta v 21. storočí a stal sa centrom stretávania sa a kultúry s dostatkom zelene. Prieskum sa realizoval na reprezentatívnej vzorke 500 Bratislavčanov v období 20. až 25. septembra tohto roka. 

Viac o téme: PrieskumŽelezničná stanica BratislavaHlavná stanica Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu