Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hriechy našich politikov budú zabudnuté! Parlamentný kaplán vyslyší všetky modlitby

Nový parlamentný kaplán Ján Buc. Zobraziť galériu (3)
Nový parlamentný kaplán Ján Buc. (Zdroj: Getty Images, Topky/Ramon Leško, YouTube/ TV LUX)

BRATISLAVA – Stalo sa niečo, čo rozhodne nikto nečakal. Pôda Národnej rady SR bude po novom okrem chrámu demokracie a schvaľovania zákonov aj chrámom božím. O všetky potreby veriacich poslancov, zamestnancov či návštevníkov parlamentu sa postará kaplán Ján Buc. Mimo vysluhovania omší bude mať na starosti aj čistotu duší poslancov, ktorým bude kedykoľvek k dispozícii k spovedi.

archívne video

Boris Kollár sa vyjadril k zásahu NAKA v rádiu, ktoré vlastní (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Ako informoval poslanec NRSR Richard Vašečka prostredníctvom portálu Štandard, v slovenskom parlamente bude už onedlho stáť parlamentná kaplnka. Jej zriadenie prešlo ešte počas úradu Borisa Kollára (Sme rodina) a bolo iniciatívou predsedníčky Kresťanskej únie (KÚ) Anny Záborskej. Vašečka priblížil, že jednotliví poslanci sa už skôr stretávali a zhromažďovali na parlamentnej pôde za účelom spoločných modlitieb.

Hriechy našich politikov budú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

„Pôsobenie parlamentného kaplána bude dobrou príležitosťou posunúť duchovný život poslancov, zamestnancov i návštevníkov parlamentu na vyššiu úroveň. K spoločným modlitbám tak pribudne pravidelne slúžená svätá omša a príležitosť na svätú spoveď či duchovný rozhovor,“ priblížil Vašečka.

Hriechy našich politikov budú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

„Práca poslancov je veľmi náročná a napätá, takže takúto službu a posilu prijmeme s veľkou vďakou. Zriadenie pozície parlamentného kaplána považujem za ovocie dlhoročných modlitieb poslancov, ale aj pôsobenia kresťanov v parlamente a v predchádzajúcej koalícii,“ dodal parlamentný poslanec. Priblížil, že novým parlamentným kaplánom by sa mal stať kňaz Ján Buc, ktorý je pravidelným televíznym hosťom kresťanskej televízie TV LUX.

"Teraz sa ukazuje posun v duchovnej službe v parlamente. Otec Ján Buc je skúsený kňaz a dobre pozná ľudí i politické prostredie. Pravidelne slúžieva v posledných rokoch sväté omše aj na úrade vlády," popísal Vašečka budúceho kaplána.

Viac o téme: Anna ZáborskáOĽaNONárodná rada Slovenskej republikyJán BucParlamentný kaplánParlamentná kaplnka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu