Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE Mimoriadna situácia v rafinérii Slovnaft: Odstavených je viacero výrobných jednotiek

Slovnaft bojuje s problémami. Zobraziť galériu (2)
Slovnaft bojuje s problémami. (Zdroj: Facebook/Podunajské Biskupice - oficiálna stránka mestskej časti )

BRATISLAVA - V dôsledku výpadku elektriny bolo nutné v rafinérii Slovnaft odstaviť viacero výrobných jednotiek. Odstavenie sprevádza spaľovanie na všetkých poľných horákoch a zvýšená hladina hluku.

Aktualizované 14:00 Dodávka elektriny do bratislavskej rafinérie Slovnaft je obnovená. Potvrdila to Tatiana Novotná z komunikačného oddelenia spoločnosti s tým, že pokračujú v zabezpečovacích prácach a postupnom obnovovaní výroby.

Situácia vystrašila aj miestnych obyvateľov. "Susedia, možno ste si viacerí všimli, že z horákov v Slovnafte dnes stúpajú väčšie plamene a dym ako bežne. Okamžite som sa s skontaktoval s vedením rafinérie, ktoré ma informovalo, že ide o riadený a bezpečný proces a majú situáciu pod kontrolou. V rafinérii dnes zaznamenali výpadok elektrickej energie, kvôli čomu bolo potrebné odstaviť viacero výrobných jednotiek. Tieto opatrenia sa prejavujú aktuálnym spaľovaním na poľných horákoch či zvýšenou hladinou hluku. Na odstránení poruchy pracujú. O vývoji situácie vás budem informovať," uviedol na sociálnej sieti starosta Podunajských Biskupíc Roman Lamoš. 

Mimoriadna situácia v rafinérii Slovnaft: Okolie je úplne zadymené (Zdroj: Tip čitateľa)

O problémoch v rafinérii informovala aj mestká časť Vrakuňa. Na odstránení poruchy sa má pracovať. Ľudí ubezpečili, že všetky procesy sú riadené a bezpečné.

 

‼️ Mimoriadna situácia v rafinérií Slovnaft ‼️ Chceli by sme vás informovať, že v dôsledku výpadku elektriny bolo nutné...

Posted by MČ Vrakuňa - oficiálna stránka on Thursday, October 19, 2023

K situácii sa vyjadril aj samotný Slovnaft. Podľa nich nikomu nič nehrozí a situáciu majú pod kontrolou. "V dôsledku výpadku elektriny bolo nutné odstaviť viacero výrobných jednotiek. Odstavenie sprevádza spaľovanie na všetkých poľných horákov a zvýšená hladina hluku. Všetky procesy sú riadené a bezpečné," poznamenali na webe.

Viac o téme: RafinériaOdstávkaSlovnaft
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu