Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Obrovská strata: Zomrel bývalý komunálny poslanec a zakladateľ významnej nadácie

(Zdroj: pixabay)

BRATISLAVA - Vo veku 88 rokov zomrel spoluzakladateľ Nadácie Horský park a niekdajší komunálny poslanec bratislavského Starého Mesta Kamil Procházka. Posledná rozlúčka so zosnulým bude 13. októbra v Krematóriu Lamač. Informuje o tom mestská časť Staré Mesto i Horáreň Horský park na sociálnej sieti.

Procházka pôsobil dvadsať rokov ako novinár v Technických novinách, angažoval sa aj ako ochranár. Bol členom Koordinačného výboru Verejnosť proti násiliu i vládnym splnomocnencom pre EXPO. Pracoval tiež na magistráte vo Viedni. Dlhé roky sa angažoval aj v komunálnej politike. Funkciu miestneho poslanca v Starom Meste zastával tri volebné obdobia, a to od roku 2002 do roku 2014.

 

“Slunce zář, když hřála do mých zad, poznal jsem, že tenhle svět mám rád…” S hlbokým zármutkom oznamujeme, že včera...

Posted by Horáreň Horský park on Tuesday, October 10, 2023

Spolu s manželkou založil nadáciu Horský park. "Za 27 rokov ich pôsobenia v tejto lokalite docielili obnovu a inštaláciu lavičiek, vrátane historickej Sóltzovej lavičky z roku 1906," pripomína samospráva. Zrekonštruovali tiež lesnú škôlku, inštalovali plastiku Sediaca od sochára Alexandra Trizuljaka, zriadili exteriérovú Galériu Horský park a pomohli vybudovať edukačný chodník. Za svoju činnosť a aktivity pre komunitu Horského parku získali v roku 2021 Cenu primátora Bratislavy.

Viac o téme: Poslanec Staré mestoBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu