Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vo vláde liberálov by bol Pellegrini premiérom: Hlasu musíme ponúknuť aj rezort vnútra, myslí si Gröhling

Michal Šimečka a Zuzana Čaputová Zobraziť galériu (2)
Michal Šimečka a Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Šéf Progresívneho Slovenska Michal Šimečka je pripravený v záujme vytvorenia štvorkoalície prenechať pozíciu premiéra predsedovi Hlasu-SD Petrovi Pellegrinimu. Podľa podpredsedu SaS Branislava Gröhlinga je potrebné ponúknuť Hlasu-SD aj pozíciu ministra vnútra.

Michal Šimečka po stretnutí so Zuzanou Čaputovou (Zdroj: Topky/Maarty)

"V záujme vytvorenia štvorkoalície som pripravený vzdať sa postu predsedu vlády v prospech Petra Pellegriniho, pričom PS bude trvať na obsadení postu ministra vnútra," zdôraznil Šimečka na sociálnej sieti.

Gröhling poukázal na to, že Hlas-SD si môže ako jediný vyberať, s kým pôjde do vlády. "Napokon som rád, že sa PS rozhodlo dať ponuku Hlasu na premiéra. Navyše ďalšou potešujúcou správou je, že po včerajšku je opäť za rokovacím stolom aj KDH," podotkol.

Branislav Gröhling
Zobraziť galériu (2)
Branislav Gröhling  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Na výber sú podľa neho dve možnosti. "Štvrtá vláda Smeru alebo vláda s Hlasom. Buď bude mať Smer pod palcom kompletne celý štát alebo vznikne slušná prozápadná vláda," doplnil Gröhling. Je podľa neho treba vyvinúť maximálne úsilie, aby vznikla vláda bez Smeru-SD.

Viac o téme: Ministerstvo vnútraPeter PellegriniPredseda vlády SRProgresívne SlovenskoMichal ŠimečkaKoaličné rokovaniaHlas-SDVoľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu