Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Výsledok Hlasu umožňuje, ale aj bráni vzniku koalície, priznáva líder Peter Pellegrini

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Predbežný 15-percentný výsledok strany Hlas-SD vo voľbách umožňuje, ale aj bráni vzniku koalície. Akékoľvek rozhodnutie, akým smerom sa budú uberať rokovania o koalícii, bude prijímané jednomyseľným rozhodnutím predsedníctva strany. V nedeľu nadránom to uviedol predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini s tým, že ich výsledok teší. Zároveň pogratuloval neoficiálnemu víťazovi volieb Smeru-SD a jeho predsedovi Robertovi Ficovi.

"Nie sme víťazom volieb, preto budeme čakať, kto dostane poverenie na zostavenie vlády a začne oficiálne rokovania. Až v priebehu týchto rokovaní sa ukáže, aká vláda má šancu vzniknúť," podotkol líder Hlasu.

Volebná noc v Hlase: Vyhlásenie Petra Pellegriniho (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

Pellegrini je presvedčený, že v budúcej vláde by nemali sedieť dvaja expremiéri. Každý premiér má podľa neho inú predstavu o fungovaní vlády. "Nie je to nič optimálne, ale to nehovorí nič o tom, že nemôže vzniknúť taká koalícia, lebo ja som vždy hovoril o osobách," skonštatoval. Predseda strany poukázal, že pre volebné výsledky nemusí na Slovensku zavládnuť strach a panika. "Nič zlé sa zo Slovenska nestane," poznamenal Pellegrini.

Výsledok Hlasu umožňuje, ale
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky)

Viac o téme: KoalíciaPeter PellegriniHlas-SDParlamentné voľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu