Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vyšetrovanie priamo vo volebnej miestnosti: V Sokolovciach sa šíril HOAX o gumovateľných perách

Voľby do NRSR 2023
Voľby do NRSR 2023 (Zdroj: Getty Images)

TRNAVA - Polícia v Trnavskom kraji dostala päť podnetov na možnú manipuláciu volieb. V dvoch prípadoch išlo o starý HOAX s gumovateľným perom. Malo byť vyšetrovanie aj neprimerané správanie či konanie aktivistov.

archívne video

Priebeh volieb je z pohľadu polície zatiaľ mimoriadne pokojný (Zdroj: Facebook/Ministerstvo vnútra SR)

Počas volebného dňa (sobota 30. septembra), bolo polícii v trnavskom kraji hlásených v doterajšom priebehu hlásených celkovo 5 sťažností, ktoré mali podľa volajúcich súvisieť s manipuláciou volieb. Polícia SR pre Trnavský kraj to uvádza na sociálnej sieti. 

Výjazdy policajtov 

V meste Trnava išlo o dva podnety od občanov. Aktivisti mali podľa nich konať protiprávne s cieľom manipulácie a ovplyvňovania. Podľa polície však nebolo zistené žiadne protiprávne konanie. V Seredi mali dve študentky tiež údajne konať protiprávne. Privolaní policajti však zistili, že ide o dobrovoľný povolebný prieskum. V Šamoríne, časti Mliečno, mal byť jeden z občanov príliš hlučný. Po príchode hliadok sa však ani tu nezistilo protiprávne konanie. 

 

12.00 H: POLÍCIA PREVERILA 5 PODNETOV S VOĽBAMI, ANI JEDEN NEBOL PROTIPRÁVNY! Polícia preverila priebežne, za prvých 5...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Saturday, September 30, 2023

Posledné hlásenie prišlo zo Sokoloviec v okrese Piešťany. Polícia prijala telefonát o údajnom používaní pier, ktoré je možné vygumovať. V prípade dokázania by išlo o jasné manipulovanie volieb. Na miesto prišla policajná hliadka a priamo vo volebnej miestnosti vyšetrovala používanie písacích potrieb. Nepreukázalo sa, že by sa použili perá, ktoré sa dajú vygumovať alebo zmyť. 

Už sme to tu mali

Hoax o používaní zmývateľných pier vo volebnej miestnosti sa podľa facebookovej skupiny Hoaxy a povody – Polícia SR riešil aj nedávno počas referenda. Vtedy znel hoax takto: "Ľudia na referendum len s vlastným perom. Existujú gumovacie tuhy. Rodičia to poznajú."

 

REPETE! TENTO HOAXERSKÝ HIT JE SPÄŤ NA SCÉNE, PRIVÍTAJME HO SPOLOČNE A UCTIME SI PAMIATKU ZMIZÍKA 1. Znovu sa šíri hoax...

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Thursday, September 28, 2023

Tento hoax sa okrem iného objavuje aj v zahraničí a poukazuje na jeden veľmi dôležitý fakt, a síce, že každá politická strana môže mať v okrskovej komisii svojho zástupcu.

Viac o téme: AktivistiHoaxTrnavaSokolovceVoľby 2023Voľby do NRSR 2023Gumovateľné perá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu