Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ministerstvo vnútra neeviduje žiadne komplikácie pri otváraní volebných miestností

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra (MV) SR nemá avizované žiadne problémy, ktoré by bránili otvoreniu volebných miestností. Informovala o tom riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na MV SR Eva Chmelová.

"Zároveň 18 okrskových volebných komisií na voľbu poštou preberá od MV SR návratné obálky, ktorých prišlo 58.779," zdôraznila Chmelová.Priblížila, že štátna volebná komisia zasadne o 9.00 h. Prvoradou úlohou komisie je zabezpečiť plynulý a nerušený priebeh volieb. "Bude sa zaoberať aj podnetmi, ktoré prišli ako podozrenia z porušenia volebného moratória," dodala.

Archívne video: Ministerstvo vnútra vyzýva, aby si ľudia dávali pozor na svoj hlasovací preukaz, náhradný sa nevydáva

Ministerstvo vnútra vyzýva, aby si ľudia dávali pozor na svoj hlasovací preukaz, náhradný sa nevydáva (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

V parlamentných voľbách môže podľa odhadu Štatistického úradu SR voliť viac ako 4,3 milióna osôb. Pre približne 53.300 ľudí to budú vôbec prvé voľby, v ktorých budú môcť hlasovať. Občania môžu svoj hlas odovzdať v 5996 volebných miestnostiach. Otvorené sú v sobotu od 7.00 h.

Voliť môžete do 22:00

O priazeň voličov sa uchádza 25 politických subjektov. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h. Po ich uzatvorení sa začnú spočítavať hlasy. Priebežné neoficiálne výsledky bude možné sledovať na weboch www.volbysr.sk aj na webe www.teraz.sk. Oficiálne výsledky budú známe až po tom, ako ich odobrí štátna volebná komisia.

Viac o téme: Volebné miestnostiEva ChmelováParlamentné voľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu