Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

AKTUÁLNE Nočná dráma v Bratislave: Muž strieľal na ľudí! Hlásia zranených, jeden je mŕtvy

Nočná streľba v Dúbravke Zobraziť galériu (4)
Nočná streľba v Dúbravke (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Záchranári v noci zo stredy (27. 9.) na štvrtok zasahovali v bratislavskej Dúbravke pri štyroch osobách so strelnými poraneniami. Jedna z nich po prevoze do nemocnice zraneniam podľahla. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR o tom informovalo na sociálnej sieti. Na streľbu upozornili noviny.sk a aktuality.sk

Aktualizované 8:35

Dvaja zranení po nočnej streľbe v bratislavskej Dúbravke zostali po operácii hospitalizovaní v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB), tretieho po ošetrení prepustili domov. Uviedla to hovorkyňa nemocnice Eva Kliská."Jeden pacient s priestrelom ruky utrpel stredne ťažké zranenie, bol ošetrený a prepustený do domácej liečby, jeho stav si nevyžadoval hospitalizáciu. Ďalší dvaja pacienti utrpeli ťažšie zranenia, obaja sa museli podrobiť operačnému zákroku," priblížila Kliská.Obaja sú podľa jej slov mimo ohrozenia života a pod stálym dohľadom zdravotníkov na jednotke intenzívnej starostlivosti. "Utrpeli strelné poranenie ramena a lakťu, jeden z týchto pacientov mal okrem strelných rán aj rezné rany v oblasti krku, ktoré mu spôsobil útočník," spresnila.

VIDEO Miesto činu nočnej streľby v bratislavskej Dúbravke

Miesto činu nočnej streľby v bratislavskej Dúbravke (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

Obyvatelia bratislavskej Dúbravky sa okolo jednej hodiny v noci zobudili na silný výbuch a streľbu. 32-ročný muž začal strieľať z okna jednej z bytoviek na okoloidúcich, neskôr aj policajtov. Muž údajne vybehol aj von a v streľbe pokračoval. Štyroch ľudí zranil. Polícia ho nakoniec zneškodnila, útočník je mŕtvy. 

Nočná streľba v Bratislave
Zobraziť galériu (4)
Nočná streľba v Bratislave  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave preverovali dnes krátko pred 01.00 h okolnosti incidentu streľby, ku ktorému došlo na Fedákovej ulici v mestskej časti Dúbravka. V súčasnosti policajti na mieste vykonávajú potrebné úkony súvisiace s vyšetrovaním okolností predmetného incidentu," informovala bratislavská polícia. 

​​​​​​​

Nočná streľba v Bratislave
Zobraziť galériu (4)
Nočná streľba v Bratislave  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Zranil okoloidúcich

Muž zranil štyroch ľudí, ktorých transportovali do nemocnice. "Schytal to aj môj muž, keď parkoval auto," napísala v skupine mestkej časti Nikol. Muž mal podľa miestnych už dlhšie terorizovať okolie tým, že v noci odpaľoval pyrotechniku. Teraz však začal aj strieľať zo zbrane.

"Na základe telefonátu na tiesňovú linku 155 v noci na dnes Krajské operačné stredisko Bratislava vyslalo štyri posádky do mestskej časti Dúbravka. Na mieste sa nachádzali štyri osoby so strelnými poraneniami, ktoré boli po prvotnom ošetrení transportované do nemocníc. U piatej záchranári konštatovali exitus," uviedli záchranári.

VIDEO Nočná dráma v Bratislave: Útočník strieľal z okna na ľudí!​​​​​​​

Nočná dráma v Bratislave: Útočník strieľal z okna na ľudí! (Zdroj: Facebook/Nela Rezbáriková)

 

BRATISLAVA: Na základe telefonátu na tiesňovú linku 155 v noci na dnes Krajské operačné stredisko Bratislava vyslalo...

Posted by Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR on Wednesday, September 27, 2023
Viac o téme: StreľbaObeťDúbravkaBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu