Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ďalší zásah NAKA: Elitní policajti zadržali známych advokátov! Dôvodom je korupcia

(Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra od skorého rána opäť zasahuje. Tentokrát si posvietila na známych advokátov a zadržali minimálne troch ľudí. Dôvodom akcie je korupcia.

Elitní policajti z Národnej kriminálnej agentúry zadržali v stredu ráno minimálne troch ľudí. Informuje o tom portál Startitup. Medzi zadržanými je napríklad advokát Alexander Filo, ale aj Peter Jankovský. Filo je už odsúdený, potom, čo ho obžalovali zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Prípad sa týkal takáčovcov.

"Príslušníci NAKA P PZ dnes realizujú policajnú akciu s krycím názvom „CORRUMPERE 2“, v rámci ktorej boli zadržaní obvinení advokáti JUDr. A. F. a JUDr. P. J a lekár MUDr. M. L. Osoby sú obvinené z toho, že sa mali v minulosti dopustiť korupčnej trestnej činnosti a to v súvislosti s vybavovaním prepustenia väzobne stíhaných osôb, ktoré boli vzaté do väzby v rámci policajnej akcie známej pod krycím názvom „MÉDIA“ vyšetrovanej na NAKA P PZ v rokoch 2017 až 2021," informovala polícia na sociálnej sieti.

 

AKTUÁLNE: NAKA ZASAHUJE V RÁMCI AKCIE CORRUMPERE 2 ℹ️ Príslušníci NAKA P PZ dnes realizujú policajnú akciu s krycím...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Wednesday, September 27, 2023

Špecializovaný trestný súd ho v roku 2022 uznal vinným a odsúdil na trest odňatia slobody v trvaní troch rokov s podmienečným odkladom na štyri roky. Advokát vinu priznal, rozsudok je právoplatný.  Filo musel zároveň zaplatiť aj finančný trest 10-tisíc eur a na štyri roky má zákaz vykonávať advokátsku činnosť. Rovnako sa nesmie stretávať s osobami, ktoré boli účastné na trestnom čine. 

Policajný prezident informuje o akcii Vírus, pri ktorej NAKA zadržala viaceré osoby (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Viac o téme: Polícia AdvokátiNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu