Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

NAKA opäť v akcii! Zadržali exšéfa nitrianskeho inšpektorátu práce, majiteľa známych penziónov a ďalších troch ľudí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR)

NITRA - Národná kriminálna agentúra (NAKA) od skorého rána zasahuje v Nitrianskom samosprávnom kraji. Na mieste mali zadržať exšéfa nitrianskeho inšpektorátu práce aj majiteľa známych penziónov.

Národná kriminálna agentúra aktuálne zasahuje v Nitrianskom samosprávnom kraji. Podľa informácií portálu startitup.sk mali zadržať bývalého šéfa nitrianskeho inšpektorátu práce Róberta Bullu, ako aj majiteľa známej siete penziónov a reštaurácií Hoffer Juraja Vargu.

Archívne video: Policajný prezident informuje o akcii Vírus, pri ktorej NAKA zadržala viaceré osoby

Policajný prezident informuje o akcii Vírus, pri ktorej NAKA zadržala viaceré osoby (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Informáciu o rannom zásahu potvrdili aj policajti. NAKA zasahovala v Nitrianskom samosprávnom kraji v súvislosti s akciou Bizoň. "Aktuálne sa realizujú viaceré procesné úkony. Bližšie informácie k predmetu úkonov, ako aj k právnej kvalifikácii skutku v v tomto štádiu nie je možné vyjadriť," uviedla polícia s tým, že bližšie informácie poskytne hneď, ako to procesná situácia dovolí.

V rámci utorkovej akcie s krycím názvom Bizón zadržali päť osôb

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali počas utorkovej akcie s krycím názvom Bizón päť osôb. Policajná akcia súvisela s páchaním korupčnej trestnej činnosti, ku ktorej malo v minulosti dochádzať na Inšpektoráte práce Nitra. Informovala o tom Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

"Počas policajnej akcie bolo zadržaných päť osôb, vykonaných osem domových prehliadok, pri ktorých bolo zaistené väčšie množstvo nosičov elektronických dát, ako aj rôzny listinný materiál," priblížila. V súčasnom čase sú vykonávané procesné úkony, polícia ďalšie informácie o zadržaných osobách a o skutkoch poskytne až keď to umožní procesná situácia.

Policajnú akciu s krycím názvom Bizón vykonali príslušníci NAKA, odbor západ, v utorok od 6.00 h na rôznych miestach v Nitrianskom a Bratislavskom kraji. Osoby boli zadržané v súvislosti s podozrením z páchania trestnej činnosti na nitrianskom inšpektoráte práce, ku ktorému malo dochádzať v minulosti. Z inšpektorátu práce uviedli, že sa k danej veci nebudú vyjadrovať.

NAKA zasahovala už aj v minulosti

Naka v súvislosti s exšéfom nitrinskeho inšpektorátu práce Róbertom Bullom a majiteľom známej nitrianskej siete penziónov a reštaurácií Hoffer Jurajom Vargom zasahovala už aj v minulosti, a to počas akcie Agentúra v roku 2022. Róberta Bullu v tom čase zadržali eilitní policajti NAKA , ako šéfa zločinenckej skupiny. Tá mala pôsobiť v Nitrianskom, ako aj v Trnavskom samosprávnom kraji.

Obvinení boli pre získavanie finančných prostriedkov z tôznej trestnej činnosti. Členovia mali údajne brať úplatky výmenou za ochranu pred nelegálnymi činnosťami, akými bola nelegálna výroba cigariet, nelegálne zamestnávanie cudzincov či ďalšie aktivity. Hlavou celej tejto skupiny mal byť práve spomínaný Róbert Bulla, ktorý koordinoval zločineckú skupinu. Počas akcie Agentúra policajti obvinili 12 ľudí.

Viac o téme: PenziónInšpektorát práceNAKAHoffer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu