Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pellegrini na rovinu: Hlas je ideologicky bližšie k Smeru ako k PS! Svoje si povedal aj Šimečka

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/ Maarty, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Hlas-SD je ideologicky bližšie k Smeru-SD ako k Progresívnemu Slovensku (PS). Uviedol to šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini. Na druhej strane, PS nepovažuje Hlas-SD za svojho preferovaného partnera v povolebnej spolupráci, priblížil predseda PS Michal Šimečka v diskusnej relácii O päť minút 12.

archívne video

Brífing strany Hlas s témou týkajúcou sa stavu ekonomiky (Zdroj: Topky/Maarty)

Hlas-SD si po voľbách plánuje zvoliť spolupracujúce politické strany na základe najlepšej ideologickej zhody. Šimečka hovoril o transparentnosti v rámci uvažovania o povolebných spoluprácach. "Dlhodobo hovoríme, že sme pripravení rokovať s každou politickou stranou v parlamente, ktorá je demokratická, proeurópska a ktorá si ctí právny štát," zdôraznil Šimečka.

Pellegrini na rovinu: Hlas
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Pellegrini navrhol, aby prezidentka osobne vysvetlila verejnosti všetky súvislosti týkajúce sa podania návrhu na obžalobu. Šimečka vníma vyjadrenia zo strany Smer-SD ako pokračovanie ich predvolebnej kampane a útok na prezidentku a PS. "Ak bude strana Hlas nielen v parlamente, ale bude mať právo čo to hovoriť aj do fungovania vlády, tak budeme nabádať všetkých koaličných partnerov, aby sme riešili skutočné problémy ľudí a nezapodievali sa pani prezidentkou, ktorá po pár mesiacoch už navždy skončí v slovenskej politike," uviedol Pellegrini.

Pellegrini na rovinu: Hlas
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Miroslav Košírer)

V súvislosti s problémom migrácie Pellegrini tvrdí, že vláda fatálne zlyhala, a navrhuje prijať opatrenia vrátane väčšieho nasadenia vojakov a policajtov v teréne, poskytnutia dostatočných finančných a technických zdrojov a pravidelných kontrol na hraničných prechodoch. Šimečka hovoril o pripravenosti uzavrieť hranice, pričom to považuje za krajné riešenie.

Viac o téme: Smer - SDProgresívne SlovenskoHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu