Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šok na čerpacích staniciach, ceny benzínu a nafty trhajú rekordy: Pred víkendom vám tankovanie prefúkne peňaženky!

Zobraziť galériu (14)
(Zdroj: Getty Images, Topky/ Ramon Leško)

BRATISLAVA – Turbulentná situácia na domácom trhu s pohonnými hmotami sa stále nestabilizuje. A to aj napriek tomu, že sme v priebehu minulého týždňa mohli zaznamenať mierny pokles priemerných cien benzínu. Na konci aktuálneho 37. kalendárneho týždňa sa dostala na svoje nové maximum. Aj keď hodnota benzínu stále kraľuje cenovým tabuliam, priemerná hodnota nafty doťahuje náskok. Pozrite sa na ten nárast!

Ceny pohonných hmôt stúpli aj v 22. týždni (Zdroj: Topky/ Maarty)

Ceny pohonných hmôt sa oproti minulému týždňu opäť pohli. Nie však tak, ako by si väčšina motoristov jazdiacich na slovenských cestách predstavovala. Aj keď sme minulý týždeň zaznamenali pokles ceny benzínu, v tomto týždni opäť stúpol. S novou cenovkou 1,737 EUR/l pokoril všetky tohtoročné rekordy. Oproti minulému týždňu, kedy sme liter benzínu tankovali za 1,690 EUR/l tak jeho hodnota narástla o skoro 5 centov za liter.

Šok na čerpacích staniciach,
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

To, čo sa stalo s cenou nafty, však nikto nečakal. Napriek rastu, ktorý pretrváva už viac ako 10 týždňov, dokázali byť motoristi novou cenou nafty opäť zaskočení. S novou cenovkou 1,723 EUR/l tak naftu tankujeme najdrahšie v tomto roku. Oproti minulému týždňu, kedy sa priemerná cena nafty na slovenských čerpacích staniciach pohybovala na úrovni 1,646 EUR/l tak s rozdielom jedného týždňa tankujeme až o 8 centov za jediný liter nafty drahšie.

Šok na čerpacích staniciach,
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Viac o téme: SlovnaftNaftaOMVShellBenzínPohonné hmotyCeny PHMČerpacie staniceRast cienOrlen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu