Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Jaslovských Bohuniciach bude cvičenie s použitím varovných sirén

(Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

BRATISLAVA - Jadrová a vyraďovacia spoločnosť (JASYS) plánuje na stredu (20. 9.) cvičenie. Jeho súčasťou bude spustenie varovných sirén s oznámením "pozor, radiačné ohrozenie". Informovala hovorkyňa spoločnosti Miriam Žiaková.

"Upozorňujeme občanov, že v stredu, 20. septembra, sa v lokalite spoločnosti JAVYS v Jaslovských Bohuniciach uskutoční v dopoludňajších hodinách celoareálové havarijné cvičenie, v rámci ktorého budú ráno spustené počas dvoch minút vonkajšie varovné sirény dvojminútovým kolísavým tónom a po skončení cvičenie dvojminútovým stálym tónom," uviedla Žiaková. 

archívne video

Rádioaktívne materiály začneme systematicky likvidovať v Jaslovských Bohuniciach, tvrdí Sulík (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Štátna Jadrová a vyraďovacia spoločnosť zabezpečuje v SR činnosti v oblasti záverečnej časti jadrovej energetiky. Medzi jej hlavné aktivity patrí vyraďovanie jadrových elektrární A1 a V1, nakladanie s rádioaktívnymi odpadmi, vyhoreným jadrovým palivom, inštitucionálnym rádioaktívnymi odpadmi a zachytenými rádioaktívnymi materiálmi v rámci územia SR.

Viac o téme: OhrozenieSirényJaslovské Bohunice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu