Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Meteorológovia upozorňujú na hmlu, pre viaceré okresy vydali výstrahu: Veľké rozdiely v teplote spôsobil silný vietor

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Vo viacerých okresoch Banskobystrického, Košického a Prešovského kraja sa môže v pondelok ráno tvoriť hmla s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. Meteorológovia pre dané lokality vydali výstrahu prvého stupňa. Tá platí do 9.00 h. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na webe.

Výstraha sa týka okresov Bardejov, Humenné, Levoča, Medzilaborce, Poprad, Prešov, Sabinov, Snina, Stropkov, Svidník a Vranou nad Topľou. Rovnako platí aj pre okresy Gelnica, Michalovce, Sobrance, Spišská Nová Ves, Trebišov, Lučenec, Poltár, Rimavská Sobota a Veľký Krtíš.

Meteorológovia upozorňujú na hmlu,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Výskyt hmiel s danou dohľadnosťou je podľa meteorológov v tejto ročnej dobe a oblastiach bežný, no môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. "Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," dodal SHMÚ.

Na Slovensku sú vplyvom vetra výrazné rozdiely v teplote vzduchu

Na Slovensku vplyvom juhovýchodného vetra vznikajú výrazné rozdiely v teplote vzduchu. Najvýraznejšie ich vidno v okolí Malej Fatry - na Turci je 11 až 12 stupňov Celzia, zatiaľ čo v Rajeckej doline 19. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

 

Vplyvom vetra výrazné rozdiely v teplote vzduchu Vplyvom juhovýchodného vetra vznikajú výrazné rozdiely v teplote...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Sunday, September 17, 2023

"Tieto rozdiely sa cez deň trochu vyrovnajú, no stále budú badateľné," skonštatovali meteorológovia. Najchladnejšie má byť v pondelok na Horehroní, kde sa bude aj udržiavať viac oblačnosti na južnom návetrí, naopak, najteplejšie v Žilinskom kraji, a to najmä v záveterných polohách pohorí.

Viac o téme: PočasieHmlaVýstrahySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu