Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Počasie napáchalo poriadne škody! V tejto obci platí tretí stupeň povodňovej aktivity

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VEĽKÁ LOMNICA - V podtatranskej obci Veľká Lomnica platí po nedeľňajšej (3. 9.) búrke 3. stupeň povodňovej aktivity. Potvrdil starosta obce Peter Duda s tým, že aktuálne stále mapujú rozsah škôd, ktoré silný lejak spôsobil.

"Lokálna búrka nás zasiahla medzi 7. a 8. hodinou ráno. Vzhľadom na to, že pôda už bola nasiaknutá vodou, nebola schopná absorbovať také množstvo vody a tá sa začala vylievať do rigolov a odtiaľ na miestne komunikácie a cesty. Zasiahlo to husto osídlenú časť obce s rodinnými i bytovými domami, najpostihnutejšie boli Železničná a Športová ulica. Najväčší problém bol, že nestíhala ani kanalizácia, niektorým ľuďom tak vytlačilo v suterénoch aj splašky," priblížil Duda. S odčerpávaním vody miestnym pomáhali i hasiči. Starosta dodal, že na niektoré miesta bude potrebné pre spevnenie plôch naviesť aj lomový kameň. 

archívne video

Dažde a búrky zasiahli Slovensko (Zdroj: Zregionu.sk)

V priebehu jedného mesiaca ide podľa neho už o druhú takúto udalosť. Samospráva preto chystá tento týždeň stretnutie so zástupcami Slovenského vodohospodárskeho podniku. "Bude potrebné urobiť isté opatrenia, aby sme tomu v budúcnosti zabránili. Chceme to však konzultovať s odborníkmi, aby oni povedali, čo treba spraviť," uzavrel Duda.

Viac o téme: PovodeňVýstrahaVeľká Lomnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu