Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Sme rodina podporí mimoriadnu schôdzu k hraniciam, Progresívne Slovensko nie

(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Hnutie Sme rodina podporí mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR k zatvoreniu hraníc v súvislosti s nelegálnou migráciou. Avizoval to predseda hnutia a parlamentu Boris Kollár v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka iniciatívu Smeru-SD kritizoval a hovoril o pokrytectve. Nezaradený poslanec z jeho strany schôdzu nepodporí.

Kollár apeloval na riešenie situácie s nelegálnou migráciou. Preto jeho hnutie podporí aj mimoriadnu schôdzu, ktorú inicioval Smer-SD a ktorej cieľom je zaviazať vládu k obnove kontrol na hraniciach s Maďarskom. Podľa Kollára sa tí, ktorí žijú v prihraničných oblastiach v Maďarsku, cez hranice dostanú. Podčiarkol, že kontrolovať by sa mali najmä kamióny a dodávky.

Archívne video

Kandidát PS vyvracia fámy a hoax o svojej údajnej smrti priamo pred kamerami (Zdroj: Facebook/Michal Šimečka • Progresívne Slovensko)

Šimečka hovorí o kampaňovej akcii Smeru-SD. Postup slovenského parlamentu a najmä Smeru-SD je podľa jeho slov pokrytecký. Považuje za zjavné, že jedným z dôvodov zvýšeného tlaku nelegálnej migrácie sú tlačivá, ktoré zaviedla ešte vláda Smeru-SD. Podotkol, že problém treba riešiť najmä v Maďarsku a na vonkajšej Schengenskej hranici.

Viac o téme: MigráciaBoris KollárSme rodinaProgresívne SlovenskoMichal Šimečka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu