Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Poplach na základnej škole! FOTO V areáli našli funkčnú delostreleckú mínu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

PUKANEC - Skutočne desivý nález odhalili pracovníci v areáli základnej školy v Pukanci. Pri výkopových prácach totiž narazili na delostreleckú mínu z druhej svetovej vojny. Na miesto okamžite zavolali políciu aj pyrotechnikov, ktorým sa podarilo mínu zneškodniť.

Pri výkopových prácach v areáli základnej školy v Pukanci v Levickom okrese narazili pracovníci na funkčnú delostreleckú mínu z obdobia druhej svetovej vojny. Podľa odborníkov by táto mína po výbuchu mohla spôsobiť vážne život ohrozujúce zranenia. Na miesto tak okamžite zavolali policajtov aj pyrotechnikov.

"Ihneď bola kontaktovaná polícia, ktorá na miesto vyslala hliadku a po chvíli sa na miesto dostavili aj pyrotechnici. Tí nález identifikovali, ako delostreleckú mínu so zapaľovačom ruskej výroby 82 mm z druhej svetovej vojny. Muníciu si pyrotechnici prevzali a zneškodnili ju v extraviláne obce Pukanec," uviedli policajti na sociálnej sieti.

Poplach na základnej škole!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Nitriansky kraj)

Muži zákona zároveň všetkých upozorňujú, aby pri takýchto nálezoch boli obzvlášť opatrní a okamžite zavolali policajnú hliadku. Zároveň dodávajú, aby "muníciu nechytali ani s pri nej nepohybovali a neprenášali ju. Aj po desiatkach rokov môže byť munícia funkčná a pri výbuchu môže spôsobiť vážne život ohrozujúce zranenia."

Viac o téme: Základná školaMuníciaPolícia Pukanec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu